«Η Νεα Δημοκρατια θα παει στην αντιπολιτευση το ΠΑΣΟΚ ειναι πρωτο κομμα» Ενημερωτικη δραση στην αγορα της Κομοτηνης, με θεμα «Πολιτικη Συγκυρια και Οικονομικη Κριση»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα και αποτελούμενο από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και στελέχη από την Περιφερειακή και Νομαρχιακή Επιτροπή, καθώς και από την Τοπική Οργάνωση Κομοτηνής, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στην αγορά της Κομοτηνής, με θέμα «Πολιτική Συγκυρία και Οικονομική Κρίση», την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 π.μ.

Τα στελέχη του Κινήματος ενημέρωσαν τους πολίτες για τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολιτικής της Ν.Δ., αλλά και για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, την Παρασκευή το μεσημέρι δόθηκε από τον κ. Τζουμάκα συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης.

Παύλος Δαμιανίδης, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης:

«Αναδεικνύουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης»

Προλογίζοντας ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης που αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε από το Κίνημα μέσα από μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των οδυνηρών επιπτώσεων από τις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος και την αποκάλυψη της αναξιοπιστίας του, της αναποτελεσματικότητας μιας κυβέρνησης που το μόνο που κάνει είναι να μελετά τις δημοσκοπήσεις και αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. «Παράλληλα προσπαθούμε να αναδείξουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα με τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες προτάσεις που διατυπώνουν τα στελέχη μας και ο πρόεδρός μας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με τη σοβαρότητά του εγγυάται όχι μόνο την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλης της χώρας».

Το θέμα της χθεσινής δράσης ήταν «πολιτική συγκυρία και οικονομική κρίση» μία οικονομική κρίση, η οποία, όπως είπε ο κ. Δαμιανίδης, «ήρθε στη χώρα πολύ πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα μιας καταστροφικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Στέφανος Τζουμάκας: Η χώρα μας κατέβηκε στους ρυθμούς ανάπτυξης

μέσα σε πέντε περίπου χρόνια δεκαεννέα θέσεις»

Για αρνητικές σημαντικές εξελίξεις έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας τονίζοντας ότι από την πλευρά τους όλο αυτό το κλίμα στόχο έχουν να το εξελίξουν σε θετική πορεία. «Αυτή δηλαδή η κρίση να οδηγήσει τη χώρα μας σε μια περισσότερο θετική περίοδο, ιδιαίτερα για τους πολίτες της».

Η εκστρατεία για την αρνητική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ξεκίνησε τον Ιούνιο «όταν διακρίναμε την εγχώρια κρίση, τα στοιχεία της οποίας παρουσίασε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πολύ πριν ξεσπάσουν τα φαινόμενα της χρηματοπιστωτικής φούσκας».

Ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης. Κρίση της πραγματικής οικονομίας από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που ανάγκασε 3000 επιχειρήσεις να κλείσουν στη Βόρεια Ελλάδα και να βγουν στο δρόμο 80000 άνθρωποι με κοινωνικές συνέπειες, μείωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, δημοσιονομική κρίση και κρίση στην αγορά. «Είναι γνωστή η κρίση και από την ανταγωνιστική θέση της χώρας. Το 2004 η Ελλάδα ήταν στην πέμπτη θέση σε ρυθμούς ανάπτυξης μέσα σε πέντε περίπου χρόνια έχασε δεκαεννέα θέσεις». Μίλησε για την ακρίβεια προ της διεθνούς κρίσης αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση, η οποία στηρίχθηκε σε τρεις αυτορρυθμίσεις. «Αυτορρύθμιση στην οικονομία, στην αγορά, στην εργασία», η οποία, όπως είπε, έχει σημασία», γιατί επισκεπτόμενος τα διάφορα Εργατικά Κέντρα στις πόλεις που βρίσκονται αισθάνεται ψυχοπλάκωμα γιατί «οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ανθρώπους που υπογράφουν συμβόλαια για να πάρουν 400 ευρώ το μήνα και τους δίνουν 200. Επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανθρώπους για τρεις ώρες ανασφάλιστης εργασίες. Επιχειρήσεις που επιβάλλουν ένα πραγματικό φόβο στους εργαζόμενους με διαρκείς απολύσεις, και με αυτή τη διεθνή κρίση και τη ρευστότητα της οικονομίας και των αγορών, βρίσκουν την ευκαιρία πολλοί εργοδότες να ξεσαλώσουν στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Όπως οι Τράπεζες θέλουν να ξεφορτώσουν επισφαλείς απαιτήσεις, απαιτήσεις που δεν μπορούσαν να τις υλοποιήσουν και γι’ αυτό δεν θέλουν τον έλεγχο του δημοσίου, έτσι και πολλές επιχειρήσεις θέλουν να διώξουν ανθρώπους για να οργανώσουν αλλιώς τις επιχειρήσεις και σε βάρος της παραγωγής και σε βάρος των εξαγωγών και σε βάρος των εργαζομένων. Εμείς θέλουμε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις αυτή την περίοδο αλλά δεν θα είμαστε το άλλοθι για να προχωρήσουν σε τέτοιες πρακτικές. Οι άνθρωποι δουλεύουν για δώδεκα ή δεκατέσσερις ώρες και οι αμοιβές είναι για οκτάωρο. Προσλαμβάνονται για τετράωρο και δουλεύουν οκτάωρο. Από πολλά ινστιτούτα που παρακολουθούν τα εργασιακά θέματα η εργοδοσία φέτος έβαλε στην τσέπη της 25 δις ευρώ παράνομα μόνο από την αδύνατη εργασία. Αυτό αποτελεί πρόκληση», τόνισε.

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ήταν η κατάργηση των τιμών στα βασικά αγροτικά προϊόντα, τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή πολιτική και τη λογική του ανταγωνισμού πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει και η ανακοίνωσή της περί άτοκων δανείων δεν λέει τίποτα, εφόσον μπορεί οι ενώσεις να πάρουν τα προϊόντα, το θέμα όμως είναι πού θα τα διαθέσουν και με ποια τιμή. «Πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση για το θέμα αυτό. Στην κρίση όλες οι χώρες οργανώνουν τις πολιτικές τους. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, υπάρχει πλήρης κατάρρευση εισοδημάτων»

Για βαλκανικού τύπου δεξιά στη χώρα μας έκανε λόγο ο κ. Τζουμάκας η οποία είναι υπεύθυνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και στη δράση που έχει αναλάβει με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει.

Στη συνέχεια ο κ. Τζουμάκας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα όσον αφορά στο προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είπε ότι αυτό δεν «φαίνεται μόνο από τις δημοσκοπήσεις αλλά και μέσα στην ίδια την κοινωνία». Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε την άποψη ότι αυτό δεν έγινε ξαφνικά αλλά εξαιτίας της δυσαρέσκειας του κόσμου. Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές έστω κι αν αυτές γίνουν σε τριάντα ημέρες. «Η Νέα Δημοκρατία θα πάει στην αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα. Και όσο συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο χειροτερεύει τη θέση της».

Σε ερώτηση που αφορούσε στην μείωση της ανεργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τοποθετούμενος ο κ. Τζουμάκας τόνισε ότι το είχε κάνει παλιά η Δανία με τους απασχολήσιμους, αναγνωρίζοντας ότι ως παράταξη έχουν και αυτοί ευθύνη. Υποστήριξε ότι η μείωση της ανεργίας οφείλεται στους ημιαπασχολούμενους, στους εργαζόμενους στα προγράμματα stage. «Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η εργασιακή κατάσταση. Αυτό δεν είναι εργασία. Η εργασία δεν είναι απασχόληση, η εργασία είναι δημιουργία, είναι μια από τις ανώτερες μορφές λειτουργίας των ανθρώπων και σε αυτό το σύστημα που παράγει ανισότητες εμείς δεν συμφωνούμε».

Μετά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Τζουμάκας επισκέφτηκε τη δημοτική αγορά μαζί με κλιμάκιο τοπικών στελεχών, όπου ενημέρωσαν τους πολίτες για τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολιτικής της Ν.Δ., αλλά και για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.