Η ΝΕ Ροδοπης του ΚΚΕ στηριζει τις διεκδικησεις των αστυνομικων
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, αντιπροσωπεία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ πραγματοποίησε συνάντηση με το ΔΣ της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης, στα γραφεία της Ένωσης στο αστυνομικό μέγαρο. Από την μεριά του ΔΣ της Ένωσης, έγινε εκτενής ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς Ροδόπης και κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα.
Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΚΚΕ αποτελούνταν από τον γραμματέα της ΝΕ Νίκο Βαργεμίδη και το μέλος της ΝΕ Δημήτρη Ανθούση.
«Για μια ακόμα φορά εκφράσαμε την σταθερή συμπαράσταση του ΚΚΕ στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατώτερο μισθό 1400 ευρώ με ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων, εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για το πενθήμερο, τα ωράρια, τις υπερωρίες, αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Κατοχύρωση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας» είπε ο κ. Ανθούσης.
«Ταυτόχρονα εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ στα μέτρα καταστολής που προωθούνται στην ΕΕ και στην χώρα μας» συνέχισε, «με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, γιατί στην πραγματικότητα τα μέτρα αυτά έχουν στο στόχαστρο τους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες των εργαζομένων. Θέλουν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον προσανατολισμό των μηχανισμών καταστολής απέναντι στον εχθρό λαό. Σε αυτό το ζήτημα δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν μηδενική ανοχή σε αυτήν την πολιτική».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
