«Η ΝΔ ειναι το αυθεντικο ευρωπαικο κομμα»

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος στο πλαίσιο της χθεσινής του επίσκεψης στην Κομοτηνή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν συζητήσει με στελέχη της ΝΔ κι επισκεφθεί στη συνέχεια το Ραντάρ στον Ίασμο. Πλαισιωμένος από το βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και το προεδρείο της ΝΟΔΕ Ροδόπης, καθώς και τον υποψήφιο βουλευτή Κυριάκο Μπαμπασίδη, δεν έκρυψε τη χαρά του από την πρώτη επίσημη επίσκεψή του με κυβερνητική ιδιότητα στην Κομοτηνή, χαιρετώντας προσωπικά στελέχη του κόμματος στη Ροδόπη.

Δήλωσε ότι για τις επόμενες ευρωεκλογές θα εισηγηθεί στο κόμμα του να περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο υποψήφιος – μέλος της μειονότητας κι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια στη Θράκη.


Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε για τη διεξαγωγή των ασφαλέστερων Ολυμπιακών Αγώνων με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι θα είναι ένα πανηγύρι. Έκανε λόγο για αξιοκρατία στον ελληνικό στρατό, αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού όπως και των αποδοχών των αξιωματικών.

Το αριστερό όραμα των ευρωεκλογών

Ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε για τις ευρωεκλογές ότι είναι μια ευκαιρία γιορτής για την Ελλάδα κι έκανε μια αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που «έκανε την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ». Σχολίασε ότι οι ευρωεκλογές επηρεάζουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ότι με το ψηφοδέλτιό του το ΠΑΣΟΚ απαξιώνει το ίδιο την ιστορία του. «Έχει μια σύνθεση που την ονομάζει ανανέωση αλλά αφορά μόνο στο ηλικιακό». Κάλεσε τους έλληνες να ενισχύσουν το μήνυμα που έδωσαν στη ΝΔ στις 7 Μαρτίου. Απαντώντας σε όσους δε θεωρούν τις ευρωεκλογές πολιτική αναμέτρηση και καλούν «να ενισχύσουμε και κανένα μικρό κόμμα» υποστήριξε «οι εκλογές δε δίνουν σε κανέναν από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μετατρέψουν την ψήφο τους σε διαδικασία πολιτικής ελεημοσύνης. Ένα κόμμα μικρό για να γίνει μεγάλο πρέπει να αποδείξει ότι το αξίζει κι όχι να ψηφιστεί επειδή είναι μικρό για να παραμείνει».

Ως προς το όραμα για τις ευρωεκλογές δήλωσε ότι η ΝΔ και το ΚΚΕ έχουν όραμα και παρέπεμψε στα σχέδια για την ενιαία εξωτερική, αμυντική, πολιτισμική πολιτική των κρατών -μελών. «Η ΝΔ είναι το αυθεντικό ευρωπαϊκό κόμμα. Το ξέρει ο ελληνικός λαός όταν ο Κ. Καραμανλής είπε ‘ανήκουμε στη Δύση’.

Δεν πάμε στην ενιαία νομισματική ένωση για να πλουτίζουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών που αποδυναμώνονται». Έκανε λόγο για κακή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλιών τονίζοντας ότι υπάρχει εθνικό κι ευρωπαϊκό όραμα για την Ευρώπη.

Νέα εποχή στα στρατό

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ευχαριστημένος από την επίσκεψή του στην ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχία και μίλησε για τους στόχους τους: ο πρώτος είναι η αξιοκρατία και η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού. «Ο αξιωματικός απαλλάσσεται με κυβέρνηση ΝΔ κάθε ανάγκης να είναι υπό την κομματική προστασία του οποιουδήποτε κομματικού μηχανισμού. Δεσμευόμαστε να καλυτερέψουμε την ίδια του τη ζωή. Οι συνθήκες εργασίας θα βελτιωθούν, καθώς επίσης οι αποδοχές του, η εκπαίδευσή του και το σύστημα κατοικίας του.

Θέλουμε έναν αξιωματικό που θα κυκλοφορεί με τη στολή του και θα είναι ο ίδιος υπερήφανος γι’ αυτό και το ίδιο καμάρι και τιμή θα νιώθουν και οι πολίτες που τον βλέπουν». Διαβεβαίωσε και για τη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων. «Οι αμυντικές δαπάνες θα γίνονται μόνο εθνική άμυνα και όχι κομματικός στρατός ή στρατός με όπλα».

Στόχος η αναβάθμιση της Θράκης

Μιλώντας για τους πολίτες της Θράκης εξέφρασε ότι θέλει να νιώσουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι ότι έχουν την ίδια ζεστή αγκαλιά από την κυβέρνηση. «Ολόκληρη τη Θράκη, κυβέρνηση και πολίτες της Θράκης, θα τη σηκώσουμε ψηλά. Χαίρομαι που υπάρχει βελτίωση στο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων». Διαβεβαίωσε ότι αυτή η πολιτική θα αναβαθμιστεί.

Ξεκινώντας τον κύκλο των ερωτήσεων μίλησε για την ευθύνη της χώρας να διοργανώσει τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών. «Δεν υποβαθμίζουμε τους κινδύνους, απλά λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προκειμένου να τους εξουδετερώσουμε.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τίποτε στη ζωή μας δεν είναι ίδιο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό η Ελλάδα ξοδεύει τα τριπλάσια από ό,τι στο Σίδνεϊ.

Οι ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν ουσιαστικά και δε διστάσαμε να ζητήσουμε και τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και την έχουμε». Ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε για μείζον καθήκον στην προστασία αθλητών και θεατών. Εξέφρασε ότι στο σχεδιασμό έχουν τη συνδρομή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει και μεγάλη ευθύνη αυτού του σχεδιασμού. «Τον Αύγουστο θα γίνει γιορτή ειρήνης, συναδέλφωσης των λαών και εξουδετέρωσης κάθε παρανοϊκού εγκεφάλου. Καμία άλλη χώρα δε θα μπορούσε να έχει καλύτερους αγώνες».

Περνώντας στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων μετά την πρόσφατη ιστορία που ξεδιπλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης αναφορικά με 100.000 ελληνοποιήσεις ο υφυπουργός τόνισε «δε θέλω να λειτουργώ ως δικαστής του παρελθόντος. Το μήνυμα της 7ης Μαρτίου είναι ανοιχτές οι πόρτες της Βουλής για τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι δε θα τα ξαναζήσουμε.

Δεν είναι στοιχείο της δημοκρατίας να κατασκευάζεις έλληνες στο εξωτερικό άλλης εθνότητας, να τους εισάγεις την ημέρα των εκλογών και να ψηφίζουν».

Για τη μη συμμετοχή μειονοτικού υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι είναι σύμφωνος απέναντι σε μια παρόμοια προοπτική και δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στο κόμμα του να συμμετέχει μέλος από τη μειονότητα στις επόμενες ευρωεκλογές. Αν και δήλωσε βαθιά θρησκευόμενος σχολίασε ότι αποδέχεται το διαφορετικό θρήσκευμα.

Για το κατά πόσο προχωρούν στη μείωση των ναρκών στον Έβρο ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε ότι θα εξαρτηθεί, όπως και η μείωση των εξοπλισμών, από την πολιτική βούληση και της Τουρκίας. Πιστεύει στη βούληση των δύο πλευρών επισημαίνοντας «με την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού δεν παίζουμε».

Συνέχισε με το θέμα της διαφάνειας στα των εξοπλισμών: «Μετά τις 7 Μαρτίου ακυρώσαμε όλες τις απευθείας αναθέσεις, ακυρώσαμε όλους τους στημένους διαγωνισμούς. Παραγγελίες που δεν είχαν σκοπιμότητα για την εθνική άμυνα ακυρώνονται και ο πρωθυπουργός της χώρας απέδειξε στη Βουλή ότι μια παραγγελία που κόστισε στον ελληνικό λαό 8 εκατ. δολάρια έγινε παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία είχε αντίθετη άποψη στο σύνολό της κι αυτά τα ραντάρ δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ γιατί δεν τα χρειαζόμασταν».

Για τα ατυχήματα στα στρατόπεδα τόνισε τη σημασία της ανθρώπινης ζωής, επανέλαβε την ευθύνη τους κι εξέφρασε την ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες λειτουργίας των στρατοπέδων.

Στο σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου για απραξία της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανταπάντησε με σχόλια για δυστοκία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με την παροιμία «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητά τους είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.