Η Νανα Μουσχουρη στην Κομοτηνη

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, η διακεκριμένη ερμηνεύτρια και πρέσβειρα της UNICEF κ.Νάνα Μούσχουρη, προσκεκλημένη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για την ανάδειξη της Θράκης, μέσω των επισκέψεων προσωπικοτήτων στην περιοχή. Η κ. Μούσχουρη, κατά την σύντομη επίσκεψή της, περιηγήθηκε την πόλη, πληροφορήθηκε για την πολυπολιτισμική σύνθεση του τοπικού πληθυσμού και για το αναπτυξιακό προφίλ της.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που οργανώθηκε με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μούσχουρη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στυλιανίδης σημείωσε τη σημαντική συνεισφορά της σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει τόσο στην ανάδειξη του ρόλου που παίζει η Ελλάδα στα νέα ζητήματα της ευαισθησίας και ανθρωπιάς παγκοσμίως». Ο κ. Στυλιανίδης παρουσιάζοντας την κ. Μούσχουρη τόνισε επίσης πως το όνομά της είναι ταυτισμένο όχι μόνο με καλλιτεχνικές επιτυχίες αλλά και με αγώνες που επικαιροποιούν τη διαχρονική σημασία του ελληνισμού πολιτισμού και το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην παγκόσμια κοινότητα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι εκτός από πρέσβειρα της UNICEF η κ. Μούσχουρη «μπορεί να γίνει πολύτιμη πρέσβειρα της περιοχής» και να συμβάλλει στην ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η πρόοδος της Θράκης είναι ταυτόσημη με την πρόοδο της Ελλάδας.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε εξάλλου στο ρόλο της Θράκης ως σταθεροποιητικού παράγοντα και γέφυρα συνεργασίας με τους λαούς της Βαλκανικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας. Καταλήγοντας ο Υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την κ. Μούσχουρη για την παρουσία της, ενώ δήλωσε ότι ξεκινά μια συνεργασία που σύντομα θα αποδώσει «θαυμαστά αποτελέσματα και για την περιοχή και για την Ελλάδα».

«Μου ξαναδίνεται μια ευκαιρία να ενωθώ περισσότερο με αυτή την περιοχή που είναι τόσο σημαντική» υπογράμμισε εκτός των άλλων στο λόγο της η σημαντική Ελληνίδα ερμηνεύτρια και στιχουργός. Η κ. Μούσχουρη μίλησε για τη σχέση της με τη Βόρεια Ελλάδα από όπου καταγόταν ο πρώην σύζυγος της αλλά και για το έργο της UNICEF. Σημείωσε την ανθρωπιστική προσφορά της Ελλάδας σε άλλες χώρες που υπέστησαν καταστροφές, η οποία ωστόσο δεν έγινε ιδιαίτερη γνωστή. Εξέφρασε τη λύπη της για τους πολέμους που μαίνονται, με θύματα οικογένειες και παιδιά.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η χώρα μας ήταν από τις πρώτες, που βοηθήθηκε από τη UNICEF ενώ σήμερα είναι από τις πιο σπουδαίες που προσέφεραν πάρα πολλά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης οργάνωσης» κατέληξε.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.