Η μουσικη στην υπηρεσια του πασχοντος συνανθρωπου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης συναυλία με τα μουσικά σχήματα κλασικής, παραδοσιακής και τζαζ μουσικής με τους καθηγητές και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Η εκδήλωση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία της νεοσύστατης ομάδας «Πολιτών για την στήριξη ευπαθών ομάδων Ν. Ροδόπης» και η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό. Περιμετρικά του χώρου της συναυλίας υπήρχαν ταμεία για την προαιρετική συνδρομή όσων ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο της Αντικαρκινικής, που είναι και ο αποδέκτης των χρημάτων, για να ενισχυθούν οι άποροι καρκινοπαθείς της περιοχής μας.

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπους, όπως η κ. Σοφία Παπαναστασίου, γιατρός και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, η κ. Αγγελική Καρχαδάκη και η κ. Πόπη Καρακούση, μέλη του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής, ο κ. Δημήτρης Σιμιτόπουλος, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, ο κ. Σπύρος Κιοσσές, Υποδιευθυντής Μουσικού Σχολείου, ο κ. Θανάσης Γκαϊφύλλιας, τραγουδοποιός, ο κ. Αφεντούλης Οικονομίδης, πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, ηθοποιός, και η κ. Δώρα Κάσσα – Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ροδόπης. Στόχος τους είναι η οργάνωση οποιασδήποτε παρόμοιας πρωτοβουλίας για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας.

 

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Σιμιτόπουλος, Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής «σήμερα είναι η τελική συναυλία του σχολείου μας, η οποία όμως διαφέρει από όλες τις εκδηλώσεις που μέχρι τώρα γίνονταν για να δείξουν τα παιδιά τη δουλειά τους. Ο σκοπός της αποψινής συναυλίας είναι ιερός. Απόψε επιδιώκουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να αγοραστούν φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, που έχουν να αντιμετωπίσουν, πέρα από την ασθένειά τους και την αδυναμία να αγοράσουν τα φάρμακα που χρειάζονται. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που θυσίασαν μια εβδομάδα από τις διακοπές τους για να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία».

 

Πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν το βράδυ της Πέμπτης να βρεθούν στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ, παρά να δουν τον ημιτελικό του Euro 2012 και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.