«Η μεταναστευση ειναι το κορυφαιο ζητημα στην Ευρωπη»

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο επισκέφτηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή συμμετέχοντας στον Διάλογο Πολιτών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πόλη.
 
Στο γραφείο του περιφερειάρχη συζήτησε για θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του με τον κ. Μέτιο, παρουσία του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Μενεξίδη. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς της περιοχής, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του σημείωσε πως όλοι λένε κατά καιρούς ότι η Θράκη βρίσκεται μακριά, και είναι έξω από την ατζέντα. Για αυτό και με την επίσκεψή του στην Κομοτηνή θέλησε να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον της Ευρώπης για αυτή την γωνιά της, και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Περιφερειάρχη και τον Περιφερειακό Διευθυντή, για θέματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας.
 
Θεωρεί πάντως πως γίνεται μια πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα, κάτω υπό ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, από τις αστυνομικές αρχές και τις αρχές της Περιφέρειας. 

Ανοιχτός διάλογος για όλους 

Όσο για τον ανοιχτό διάλογο του απογεύματος, ανέφερε πως είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες της Θράκης και όχι μόνο, μιας και θα την παρακολουθήσουν, από όλη την Ευρώπη, από περίπου 250.000 άτομα.
 
Πιστεύει δε πως τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί η αντιμετώπιση των ζητημάτων στο χαρτοφυλάκιό τους είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και από την αντιμετώπισή τους θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της, μιας και έχουν προκαλέσει, σε μεγάλο βαθμό, και ένα εσωτερικό ρήγμα στην Ένωση.
 
«Θα κάνουμε μια ανοιχτή ελεύθερη συζήτηση. Πρέπει να ακούσουμε τον πολίτη, να ακούσουμε τους προβληματισμούς του και να πληροφορηθούμε πως έχουν τα πράγματα στην καθημερινή του ζωή», σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τόσο σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, που αμφισβητείται ευθέως από πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται κατά των ευρωπαϊκών αξιών. 

Σημαντική η επίσκεψη του Επιτρόπου 

Ο κ. Μέτιος από την πλευρά του τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την διοίκηση της Περιφέρειας ότι ο διάλογος γίνεται σε αυτή, όταν μάλιστα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κ. Αβραμόπουλου δεν είναι μόνο σημαντικά, αλλά απασχολούν το σύνολο των πολιτών.
 
Θεωρεί δε πως η συζήτηση που θα γίνει, θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των όσων συμβαίνουν, αλλά και θα ξεκαθαριστούν παρανοήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.