Η μεγαλυτερη γιορτη νεολαιας και μουσικης

Για άλλη μια χρονιά, θα πραγματοποιηθεί φέτος η μεγαλύτερη Συνάντηση Νέων στην Ελλάδα, η 15η Συνάντηση Νέων «Άρδας 2009», από τις 22 έως και τις 26 Ιουλίου στις Καστανιές του Νομού Έβρου. Ένα πενθήμερο που επιφυλάσσει σε όλους τους νέους και τις νέες διασκέδαση, μια αξέχαστη εμπειρία στις πανέμορφες όχθες του ποταμού Άρδα, ένα μοναδικό προορισμό για κάθε φυσιολάτρη.

Θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Παγκόσμιας Mουσικής Σκηνής, τους SCORPIONS, αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα τoυ καλλιτεχνικού στερεώματος της χώρας μας, μεταξύ των οποίων η Άννα Βίσση, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Πλούταρχος, οι ONIRAMA.

Να αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα η Συνάντηση Νέων «Άρδας» και να μην παραμείνει απλά το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Νέων της χώρας μας ήταν ο στόχος, τον οποίον έκανε πράξη η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Βύσσας, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής της νεολαίας και της μουσικής.

«Ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για τη φετινή Συνάντηση μόλις ολοκληρώθηκε η περσινή διοργάνωση», είπε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βύσσας Φανή Μπαχαρίδου, η οποία τόνισε τη στήριξη, τη συμμετοχή με ιδέες και απόψεις που υπήρξε από πλευράς όλων των Θρακιωτών που με πολύ μεράκι συνέβαλαν στην αναβάθμιση ενός πετυχημένου θεσμού, όπως είναι αυτός της Συνάντησης Νέων «Άρδας». «Οφείλουμε να τονίσουμε τη συνεργασία όλων των Θρακιωτών, οι οποίοι εδώ και 14 χρόνια έχουν αγκαλιάσει αυτό τον θεσμό, ιδιαίτερα, τα 2 τελευταία χρόνια όπου μας έχουν δείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον τους».

Για την φετινή χρονιά φιλοξενείται για πρώτη φορά ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Παγκόσμιας Mουσικής Σκηνής, οι SCORPIONS, αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα τoυ καλλιτεχνικού στερεώματος της χώρας μας. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Τετάρτη 22 Ιουλίου με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Την Πέμπτη 23 Ιουλίου οι νέοι και οι νέες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν το γνωστό συγκρότημα «ONIRAMA» αλλά και μια σειρά από συγκροτήματα με αυτού του είδους της μουσικής. Στις 24 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι SCORPIONS, ενώ την επόμενη μέρα, στις 25 Ιουλίου, το κοινό θα απολαύσει το ρεπερτόριο της Άννας Βίσση, η οποία κάνει διεθνή καριέρα. Οι φετινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον Γιάννη Πλούταρχο την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Όπως τόνισε η κ. Μπαχαρίδου, φέτος το Φεστιβάλ θα έχει περισσότερο ροκ χαρακτήρα, «όπως το επιθυμούσε και η νεολαία».

Ελάτε στον Άρδα…

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Άρδας 2009» θα φιλοξενηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμιστούν αλλά να προστεθούν και άλλες, σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βύσσας.

Όσοι επιλέξουν να βρεθούν στις εκδηλώσεις «Άρδας 2009», θα μπορούν να κολυμπήσουν, να ψαρέψουν, να κάνουν κανόε – καγιάκ, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να παίξουν beach soccer, να συμμετάσχουν σε αγώνες motocross, endurο, trial 4×4 και σκακιστικούς αγώνες, να κάνουν ιππασία, να επισκεφθούν διάφορες εκθέσεις, να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές συζητήσεις, να περιηγηθούν στα περίπτερα διαφόρων οικολογικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων κλπ.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε ένα χώρο, ο οποίος είναι περιφραγμένος και διαθέτει πολύ καλή υποδομή με ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι αρμονικά δεμένες με το φυσικό περιβάλλον, όπως: αναψυκτήριο, παιδικές χαρές, υπαίθριο θέατρο, κιόσκια, χώρους WC και λουτρών, μεγάλο αριθμό παροχών ρεύματος για δραστηριότητες εξοχής και μόνιμες υποδομές ηλεκτρικού και υδρευτικού δικτύου. Επίσης, θα υπάρχουν αρκετοί χώροι για πάρκινγκ, ενώ τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα αναλάβουν τη μεταφορά των επισκεπτών του Φεστιβάλ στο χώρο των εκδηλώσεων. «Άρδας σημαίνει κατασκήνωση, Άρδας σημαίνει πέντε μέρες σε αρμονία με τη φύση. Υπάρχει ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, το οποίο έχει μαγέψει όσους μας έχουν επισκεφθεί. Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα που διασκεδάζουμε όλοι μαζί».

Πώς να φτάσει κανείς στον Άρδα

Στον Άρδα μπορεί να φτάσει κανείς εύκολα, με αυτοκίνητο, με μοτοσικλέτα, με λεωφορείο, με τρένο ή με αεροπλάνο μέσω Αλεξανδρούπολης. Για χρήσιμες πληροφορίες με χιλιομετρικές αποστάσεις, τηλέφωνα επικοινωνίας για δρομολόγια και χάρτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο site του Άρδα στη διεύθυνση www.ardas.gr. ή στα τηλέφωνα της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βύσσας 25520-81140, 81141, 81142.

Όσο για τα εισιτήρια, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ανακοινωθούν τα σημεία προπώλησής τους, όπως ενημέρωσε η κ. Μπαχαρίδου. «Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται σε όλες τις πόλεις της Θράκης και καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να φροντίσουν να πάρουν εισιτήρια εγκαίρως και όχι την τελευταία μέρα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.