«Η Μεγαλη Στιγμη για την Παιδεια»

6 αριστούχους απόφοιτους της Ροδόπης βράβευσε η Eurobank

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, καθώς και 13 αριστούχων από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου και Χίου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
 
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
 

Παρών στην τελετή βράβευσης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που προάγει την Παιδεία. Απευθυνόμενος προς τους αριστούχους τόνισε ότι η επιβράβευση αποτελεί ανταμοιβή των κόπων των ίδιων και των οικογενειών τους, ενώ σημείωσε ότι οι νέοι με αυτές τις αξίες μπορούν να κάνουν την Ελλάδα καλύτερη.
 
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Στο Νομό Ροδόπης την τιμητική πλακέτα έλαβε η κ. Αλεξάνδρα Πεταλωτή από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής. 

Από τον νομό Ροδόπης τα βραβεία έλαβαν οι εξής: 

1. Κυριακή Γαλοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
2. Θεοφανία Κατσιμίγα από το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
3. Αγγελική Παπαβασιλείου από το Γενικό Λύκειο Ιάσμου Ροδόπης
4. Αλεξάνδρα Πεταλωτή από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
5. Αναστασία Σουσανίδου από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
6. Αικατερίνη Τασίδου από το Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.