Η Μαγδα Φυσσα υπογραφει το καλεσμα για τον Αλεξη Γρηγοροπουλο

Το κάλεσμα, με ανοιχτό κείμενο υπογραφών, απευθύνουν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας

Η Μάγδα Φύσσα συμμετέχει στο κάλεσμα για την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την αστυνομία. Το κάλεσμα, με ανοιχτό κείμενο υπογραφών, απευθύνουν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας (δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές, συλλογικότητες, φοιτητές, αγρότες, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γιατροί, εκλεγμένοι σύμβουλοι σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι κ.ά.), οι οποίοι τονίζουν ότι «σε μια περίοδο που έχουν υπάρξει καταγγελίες πως η αστυνομική καταστολή έχει φτάσει να θέσει αρκετές φορές σε κίνδυνο τη σωματική υγεία διαδηλωτών και άλλων πολιτών, η μνήμη της δολοφονίας της 6ης Δεκέμβρη 2008 πρέπει να παραμείνει άσβηστη» και δηλώνουν αποφασισμένοι να τιμήσουν την Κυριακή τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υψώνοντας ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση “στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες”. Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων που βάλλονται από παντού. Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε», αναφέρουν και δίνουν ραντεβού στο μνημείο του Αλέξη, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, «για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση».

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και οι καλλιτέχνες Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Νατάσα Μποφίλιου, Σπύρος Γραμμένος, οι δικηγόροι Αννυ Παπαρρούσου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Γιώργος Κακαρνιάς, Κώστας Παπαδάκης, Χρυσούλα Πετσιμέρη, ο ηθοποιός-ερμηνευτής Δημήτρης Πουλικάκος, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και άλλοι.


Φωτο: eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.