Η «μαχη» του διαμερισματος συνεχιζεται στην Κομοτηνη

Σταθερά, με πτωτικές όμως τάσεις, παραμένουν τα ενοίκια της φοιτητικής κατοικίας

Συνεχίζουν να έρχονται, σε μικρότερα κύματα μετά το «τσουνάμι» των ημερών που ακολούθησε την ανακοίνωση των βάσεων, οι νέοι φοιτητές στην Κομοτηνή, που μαζί με τους γονείς τους αναζητούν ένα μέρος για να στεγάσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Όπως φαίνεται η ζήτηση για φοιτητική κατοικία παραμένει υψηλή και φέτος στην Κομοτηνή, με τα νεότερα διαμερίσματα να κρατούν τις περυσινές τιμές τους και τα παλαιότερα να βλέπουν λίγο τις τιμές να πέφτουν, με τα ενοίκια σε αυτή την περίπτωση συνήθως -παρόλο που υπάρχουν αρκετές αυξομειώσεις ανά περίπτωση- να μην πέφτουν κάτω από τα 200 ευρώ.
 
Βέβαια οι υποψήφιοι ενοικιαστές είναι κάπως επιλεκτικοί, βλέποντας αρκετά σπίτια πριν φτάσουν την τελική επιλογή τους, προσπαθώντας να πετύχουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ ποιότητας, τοποθεσίας και τιμής, για αυτό και είναι σχετικά νωρίς να δοθεί μια οριστική αποτίμηση για το ύψος στο οποίο θα κινηθούν φέτος τα ενοίκια, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν όλοι οι φοιτητές στα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Με την κίνηση να έχει πλέον ισορροπήσει, μια πρώτη αποτίμηση από ανθρώπους της αγοράς είναι ότι τα καλά σπίτια δεν έχουν πέσει, παρόλο που πλέον υπάρχει ευελιξία στις τιμές.
 
Όπως μας ανέφερε η κ. Ελισάβετ Βόλη, από το Κτηματομεσιτικό γραφείο «Ροδόπη», η αγορά έχει παραμείνει σχετικά σταθερή, παρόλο που πολλές φορές υπάρχουν μειώσεις ώστε να νοικιαστούν τα σπίτια, είτε μικρές είτε μεγαλύτερες, ανάλογα φυσικά και με την κατοικία. 

Πρόβλημα οι «μαυρομεσίτες της πλατείας» 

Η κ. Βόλη πάντως σημείωσε πως τόσο η ίδια όσο και συνάδερφοί της έχουν παρατηρήσει, παρόλο που δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι πιο δραστικό, ότι υπάρχουν άτομα, όπως τους χαρακτήρισε, «μαυρομεσίτες της πλατείας» οι οποίοι πιάνουν τους νεοαφιχθέντες και μεσιτεύουν χωρίς όμως να έχουν ούτε την εγγύηση των μεσιτών, ούτε τις υποχρεώσεις τους, κάτι που σημαίνει πως βγάζουν χρήματα μαύρα, και φυσικά αφορολόγητα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.