Η Lufthansa σταματησε την αεροπορικη συνδεση Θεσσαλονικης – Γερμανιας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της DEUTSCHE LUFTHANSA AKTIENGESELLSCHAFT την οποία κοινοποίησε σε όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να διακόψει την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Γερμανίας, να κλείσει τα γραφεία της και να απολύσει όλο το προσωπικό.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2001

Mr. Jorgan Wever

President

DEUTSCHE LUFTHANSA AKTIENGESELLSCHAFT

Von- Gablenz – Strasse 2-6

506 79 koln

Με ιδιαίτερα έντονη ανησυχία ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας πληροφορήθηκε την απόφαση της εταιρείας Lufthansa να σταματήσει την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Γερμανίας, να κλείσει τα γραφεία της και να απολύσει όλο το προσωπικό.

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1970 και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόλις πέρυσι εγκαινίασε και δεύτερη καθημερινή πτήση προς Μόναχο, την οποία αρχικά είχε προγραμματίσει να διατηρήσει και κατά τη χειμερινή περίοδο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2001 ο αριθμός των επιβατών που κινήθηκαν με την Lufthansa μέσω Θεσσαλονίκης ήδη ξεπέρασε το συνολικό αριθμό επιβατών του 2000, ενώ παράλληλα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός και συνδέει τις χώρες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες.

Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, του Cedefop, της Παρευξείνιας Τράπεζας και του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Ο διεθνής αυτός ευρωπαϊκός ρόλος δυναμώνεται συνεχώς ενώ η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. το 2003 και η εν’ αναμονή απόφαση για την πραγματοποίηση της EXPO 2007 ή 2008 δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

Παρακαλούμε θερμά να επανεξεταστεί και άμεσα να αναθεωρηθεί η απόφαση της εταιρείας. Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, πιστεύουμε ότι η δικαιολογημένη ανησυχία δεν πρέπει να μετατραπεί σε αδικαιολόγητη απουσία από την ομαλή οικονομική δραστηριότητα.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Συμεωνίδης

Πρόεδρος”


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.