Η Λιανα Κανελλη παρουσιασε το βιβλιο της «Αντιγονη στη Χαγη» στην Κομοτηνη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Λιάνας Κανέλλη, δημοσιογράφου και βουλευτή του ΚΚΕ, με τίτλο «Αντιγόνη στη Χάγη. Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οργάνωση Βάσης Νομικής ΔΠΘ της ΚΝΕ την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο 7 της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών φοιτητές, καθηγητές και πολίτες της Κομοτηνής.
Η Λιάνα Κανέλλη παρουσίασε το βιβλίο της, αναδεικνύοντας την προσωπική της εμπειρίας στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, καθώς υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης στη συγκεκριμένη διαδικασία. Μέσα από την παρουσίασή της, αφηγήθηκε με ζωντάνια μαρτυρίες και γεγονότα που έζησε κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά και τις εντυπώσεις της από την εμπλοκή της στα μεγάλα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Η συγγραφέας τόνισε την αναγκαιότητα αποκάλυψης της ιστορικής αλήθειας για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, που ξεκίνησε με την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο. Όπως υπογράμμισε, το βιβλίο της δεν αποτελεί απλώς μια ιστορική καταγραφή αλλά και μια μαρτυρία για το πώς το λεγόμενο «ιμπεριαλιστικό δίκαιο» χρησιμοποιείται ως όπλο για την επιβολή στρατηγικών και συμφερόντων των ισχυρών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Λιάνα Κανέλλη μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως μάρτυρας υπεράσπισης, όταν το Δικαστήριο επιχείρησε να εκθέσει την ίδια, προκειμένου να αποσιωπηθεί η ουσία των εγκλημάτων πολέμου, των δολοφονιών αμάχων και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που οδηγούν στη διάλυση κρατών και στη γενοκτονία λαών.
Παράλληλα, σχολίασε τις σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις, καταδικάζοντας την εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επισημαίνοντας τη διαχρονική σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε επίσης στις ιστορικές ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας, που τότε στήριξε την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και σήμερα συνεχίζει να υποστηρίζει αντιδραστικές κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικά δόγματα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν πλούσιο διάλογο, όπου παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στη συγγραφέα. Στον χώρο λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, ενώ η Λιάνα Κανέλλη υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της, ανταλλάσσοντας σκέψεις με το κοινό.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.