«Η Λευκη Σαραντινου και τα βιβλια της»

Μία πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Bookstop την Τρίτη 27 Οκτωβρίου

Κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που μας επιβάλλει ο κορωνοϊός και την κατά μόνας απόλαυση των βιβλίων, το βιβλιοπωλείο Bookstop, σε συνεργασία με την αγαπημένη Κομοτηναία συγγραφέα Λεύκη Σαραντινού, διοργανώνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 19:00 μία πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μία “take away” συνομιλία, απόλυτα προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα της εποχής.

Συγκεκριμένα, από τις 19.00 έως τις 21.00 η συγγραφέας θα βρίσκεται στον νέο χώρο του Bookstop στην Αγίου Γεωργίου 20, που ήδη οι βιβλιόφιλοι της πόλης έχουν γνωρίσει και έχουν αγαπήσει, για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της, να απαντήσει σε ερωτήματά τους, να υπογράψει τα πρόσφατα βιβλία της και μοιραστεί την αγάπη της για τη συγγραφή.

Γνωρίζοντας τη Λεύκη Σαραντινού

Η Λεύκη Σαραντινού έχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Δίπλωμα κλαρινέτου, ενώ το 2005 αποφοίτησε με βαθμό άριστα και υποτροφία από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2001 ζει στην Κομοτηνή, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μουσικά ωδεία και στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Εκτός των μουσικών της ενασχολήσεων, η κ. Σαραντινού αγαπά τις λέξεις και τη συγγραφή.

Πρόσφατα βιβλία της είναι τα ακόλουθα: το παιδικό μυθολογικό βιβλίο «Οι άθλοι του Ηρακλή», εκδ. Γράφημα, 2019, το βοήθημα ιστορίας για τη θεωρητική κατεύθυνση της γ΄ λυκείου με τίτλο «Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας», εκδ. Historical Quest, 2020, η βυζαντινή ιστορία για παιδιά με τίτλο «Σε χρόνους βυζαντινούς», εκδ. Historical Quest, 2020 και η ιστορική ανάλυση των μύθων που εντάχθηκαν στην επίσημη ιστορία με τίτλο «Μύθοι που έγιναν ιστορία», εκδ. Ενάλιος 2020.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.