Η Λαικη Συσπειρωση και ο Νικος Φακιριδης κατεδειξαν τη σκουρια και την επικινδυνοτητα των λαικιστικων «τεντζερεδων»

Δριμεία αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής με αφορμή διπλή πρόταση του Κ. Καραΐσκου

Για τη χρεία δημοψηφισμάτων και ανάκλησης της ανακήρυξης του Π. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Κομοτηνής

Αντίθεση εξέφρασαν και κ.κ. Λαφτσή και Καζάκου

 
Την πολιτική θέση του δημοτικού συμβουλίου υπέρ των δημοψηφισμάτων στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για κάθε μείζoν ζήτημα που διακυβεύεται στην χώρα ζήτησε εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» ο κ. Κώστας Καραΐσκος στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καταθέτοντας ταυτόχρονα πρόταση για την ανάκληση της απόφαση υπ’ αριθμ.159/2016 του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε στην ανακήρυξη του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Κομοτηνής.
 
Η πρόταση του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ήρθε σε συνέχεια του «απαράδεκτου» όπως τον χαρακτήρισε χειρισμού της Συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως τόνισε μάλιστα «προσέβαλε όλους τους Έλληνες» και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου, αρχής γενομένης από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και τον δήμαρχο Κομοτηνής που χαρακτήρισαν ανεπίκαιρο το αίτημα δεδομένου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη εγκριθεί, ενώ στην πρόταση που αφορούσε στον ΠτΔ, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος δεν έχουν ανατραπεί οι λόγοι που αποφασίστηκε η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη. 

Νίκος Φακιρίδης
«Τεντζερέδες για να δημιουργούν φασαρία τα δημοψηφίσματα για δυνάμεις όπως ο Σπάρτακος»

Κατά της συζήτησης των δύο αιτημάτων ως κατεπείγοντα τάχθηκε και ο επικεφαλής της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Φακιρίδης ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και καταφέρθηκε κατά του κ. Καραϊσκου επισημαίνοντας πως «δυνάμεις όπως ο Σπάρτακος χρησιμοποιούν τα δημοψηφίσματα ως έναν από τους τεντζερέδες που χτυπούν για να κάνουν φασαρία και να αποσπάσουν την προσοχή από το Νατοϊκό περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, επικεντρώνοντας στο ονοματολογικό κ.ο.κ., γιατί όλες αυτές οι δυνάμεις δεν εναντιώνονται στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. καθώς και στις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης απλά διαφωνούν στους όρους και επικαλούνται την λαϊκή βούληση για να προωθήσουν τα ίδια σχέδια από άλλον δρόμο».
 
Αντίθετες στη συζήτηση των δύο αιτημάτων στάθηκαν και οι επικεφαλείς των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Λαφτσή και Καζάκου, με την μεν κ. Καζάκου να συμφωνεί στο ανεπίκαιρο του αιτήματος διαδηλώνοντας βεβαίως την μη συμφωνία της παράταξής της με την Συμφωνία των Πρεσπών, την δε κ. Λαφτσή να διατρανώνει την σύμφωνη γνώμη της με την Συμφωνία των Πρεσπών, θέτοντας επίσης σημαντικά ερωτήματα, στα οποία βεβαίως η παράταξη του  ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ δεν απέφυγε να απαντήσει.

«Ο Σπάρτακος ταυτίζεται με ακροδεξιές κινήσεις που έχουν συμφέρον να κρατούν το λαό διαιρεμένο»

« Πραγματικά μας προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ το θέμα είναι στον δημόσιο διάλογο εδώ και έναν χρόνο, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επέλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή, όταν δηλαδή έβαινε προς το τέλος της η Συμφωνία, να επαναφέρει το ζήτημα, όταν μάλιστα όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουν δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι έχει παράξει ήδη τα αποτελέσματά της και ότι η συμφωνία είναι δεσμευτική για το κράτος. Άρα λοιπόν τι εξυπηρετεί το αίτημα αυτό; Ποιους κύκλους πριμοδοτεί; Μήπως θέλει να κρατά στην επιφάνεια  το κλίμα διχασμού και μισαλλοδοξίας, της διαίρεσης και της  πόλωσης για να ψαρεύει σε θολά νερά;» διερωτήθηκε η ίδια χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή «ταυτίζεται με κάποιες ακροδεξιές κινήσεις που έχουν συμφέρον  να κρατούν τον λαό αυτό διαιρεμένο και να πολώνουν», ενώ για το αίτημα που αφορούσε στον ΠτΔ χαρακτήρισε αστεία την πρόταση, επισημαίνοντας βεβαίως ότι τίθεται εμμέσως πλην σαφώς θέμα πολιτειακό προειδοποιώντας ότι «μπαίνουμε σε επικίνδυνους ατραπούς».

Από την πλευρά του ο κ. Καραϊσκος δεν δέχθηκε να απαντήσει σε «μομφές που έχουν να κάνουν με πολιτική αγραμματοσύνη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αναγιγνώσκοντας κομμάτι της πρότασης του  ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που όπως τόνισε εξέφραζε το λαϊκό αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών της Κομοτηνής.

« ΌΧΙ σε υπονοούμενα όπως αυτά του  Καραΐσκου ότι μόνο όσοι ζητούν δημοψήφισμα είναι δημοκράτες και θα σώσουν την Ελλάδα ενώ όλοι οι άλλοι κτλ. την θάβουν και την καίνε» 

Γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο κ. Φακιρίδης ο οποίος παίρνοντας εκ νέου τον λόγο καταφέρθηκε κατά του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» κατηγορώντας τον κ. Καραΐσκο για λαϊκισμό.
 
«Κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο επιμένουν να το παίζουν υπερασπιστές των δημοκρατικών θεσμών, υπερασπιστές των πάντων.  Οφείλω, για μένα τουλάχιστον, να πω ότι όταν μία πολιτική θέση είναι αντίθετη με μία άλλη δεν σημαίνει ότι οι μεν είναι δημοκράτες οι δε άλλοι δεν είναι. Καλά είναι να μην αφήνουμε υπονοούμενα, όπως αυτά που άφησε ο Καραΐσκος περί αντιδημοκρατικής λειτουργία κτλ.,  και λογικής που λέει ότι μόνο όσοι ζητούν δημοψήφισμα είναι δημοκράτες και θα σώσουν την Ελλάδα ενώ όλοι οι άλλοι κτλ. την θάβουν και την καίνε». «Τα υπονοούμενα αυτά είναι λαϊκίστικα και αυτά που κάνουν την πραγματική ζημιά» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να αναφερθεί και στο ζήτημα του ΠτΔ εξηγώντας πως «όταν ένα δημοτικό συμβούλιο κάνει μία τέτοια τιμητική παραχώρηση το κάνει περισσότερο τυπικά και λιγότερο με βάση τις πολιτικές μας προτιμήσεις».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.