Η «La Nonna» και το Θεατρικο Εργαστηρι «Επι Σκηνης»

Ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας, που αναδεικνύει το αδηφάγο πρόσωπο της εξουσίας και τη διαχρονική τάση της να επιβάλλεται επάνω στο άτομο, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της περιοχής μας σε τρεις παραστάσεις στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Πρόκειται για τη μαύρη κωμωδία του Roberto Cossa, «La Nonna», που θα ανέβει με την υπογραφή της κ. Μυρσίνης Λαντζουράκη και του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σκηνής». Οι τρεις παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 27, την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 9 το βράδυ.

Εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα και χρήσιμα για την εποχή μας μηνύματα του συγκεκριμένου έργου, ένας άλλος επίσης σημαντικός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς μια από τις παραστάσεις είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας, που αποκτά από την απόφαση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί σκηνής» να προσφέρει το σύνολο των εσόδων προς ενίσχυση του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Η γενική είσοδος έχει οριστεί μόλις στα 5 ευρώ και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν ακόμα ένα «λιθαράκι» στην υπό ανέγερση της στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης, που υλοποιεί ο Σύλλογος «Άγιοι Θεόδωροι».

Κάλεσμα για στήριξη του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της πρωτοβουλίας

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν από κοινού η κ. Λαντζουράκη με την κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, στάθηκαν ιδιαίτερα στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα των παραστάσεων και παρότρυναν το κοινό της Κομοτηνής να στηρίξει δυναμικά την πρωτοβουλία. Ειδικότερα, η σκηνοθέτης των παραστάσεων υπογράμμισε ότι «το θέατρο εκτός από το να ψυχαγωγεί, να διασκεδάζει, να δίνει ερεθίσματα στο κοινό για να σκεφτεί, μπορεί να προσφέρει, μέσω ενός μικρού εισιτηρίου, σε κάποιο συνάνθρωπο ή σύλλογο που έχει ανάγκη». Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» κάλεσε το κοινό να απολαύσει την παράσταση, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τιτάνια προσπάθεια του Συλλόγου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Οι συντελεστές του έργου

Μετάφραση Ειρένα Ιωαννίδου – Αδαμίδου, σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Μυρσίνη Λαντζουράκη, video sounds effects Μιχαήλ Δανιήλ Βαμβακάς, επιμέλεια σκηνικού Τάσος Γιαννακάκης, ενδυματολογική επιμέλεια Εύη Μπουτάρα, φωτισμοί Δημήτρης Τζατζανάς, υπεύθυνος ήχου Δημήτρης Θεοδώρου, υπεύθυνος σκηνικού Γιώτης Δαλαλάκης, δημόσιες σχέσεις Φωτεινή Αγινορίτου. Διανομή με σειρά εμφάνισης: Νόνα ο Κώστας Αυγίτσης, Μαρία η Βάσω Πελτέκη, Αννούλα η Φωτεινή Αγινορίτου, Τσίτσο ο Τάκης Ιγγλέζος, Μάρτα η Τζούλια Σαλπιγγίδου, Καρμέλο ο Νίκος Μαυρίδης και Φραντίσκο ο Αλέξανδρος Μαρίνος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.