Η κυβερνητης των Λαιονς Β. Ελλαδος – Κυπρου στην Κομοτηνη

Η λάιον Μαρία Νικολαίδου, κυβερνήτης Β. Ελλάδος – Κύπρου φιλοξενήθηκε την Δευτέρα από τη Λέσχη Λάιονς Κομοτηνής «Ορφέας» ενώ σε εκδήλωση που έγινε ακολούθησε η εισδοχή νέων μελών.

Η κ. Νικολαίδου σχολίασε θετικά το έργο που επιτελείται από τη λέσχη Κομοτηνής, ενώ ενημερώθηκε για το φετινό τους πρόγραμμα, που αφορά τον εξοπλισμό βιβλιοθηκών σχολείων ακριτικών χωριών αλλά και των φυλακών Κομοτηνής. Η κ. Νικολαίδου κάλεσε την «κοινότητα της Κομοτηνής να προσφέρει βιβλία για να δοθούν στους φυλακισμένους που τα έχουν ανάγκη. Μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της λέσχης Αλέκο Αϊφαντή. Στις 15 Δεκεμβρίου που είναι η γιορτή για τους φυλακισμένους θα δοθούν ως δώρο τα βιβλία.


Επίσης, θα μαζέψουν είδη υγιεινής για άντρες και γυναίκες των φυλακών.

Η λέσχη «Ορφέας» έδωσε αίμα. Πολλές φορές έχουν ενισχύσει τους τυφλούς φέρνοντας κερατοειδείς χιτώνες για τους τυφλούς. Αυτοί που έχουν προβλήματα μπορούν να αποταθούν στους λάιονς».

Για τη σχέση των λάιονς με την ορθοδοξία η κ. Νικολαίδου σχολίασε: «Είναι πάρα πολύ κοντά μας με εξαίρεση κάποιους ιεράρχες οι οποίοι είναι φοβισμένοι από την παγκοσμιοποίηση που έχουμε οι λάιονς. Στην Κύπρο δεν έχουμε πρόβλημα, ούτε και στη Β. Ελλάδα. Η εκκλησία της Κύπρου είναι πάρα πολύ κοντά μας. Ο μητροπολίτης Κυτίου είναι πρόεδρος ενός αντιναρκωτικού συνδέσμου και το οίκημα του οργανισμού το έχουν χτίσει οι λάιονς στους οποίους και αποτάθηκε».

Η κ. Νικολαίδου πρόσθεσε ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τους έχει δεχθεί επανειλημμένα στο Πατριαρχείο λέγοντας ότι οι λάιονς συμπορεύονται με το πρόγραμμα της ορθοδοξίας.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.