Η κυβερνηση επικυρωνει τη συνεχιση της εφαρμογης της Σαριας

Ο υπουργός Παιδείας συγκροτεί Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης

Η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου συγκροτεί ομάδα εργασίας «για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργιάς των Μουφτειών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» και όπως προκύπτει από το πνεύμα αυτής της επιτροπής, επιχειρεί να θωρακίσει περαιτέρω την λειτουργία των Μουφτειών και στην απονομή της δικαιοσύνης μέσω της εφαρμογής του Ιερού Νόμου, κλείνοντας έτσι κάθε συζήτηση στην παρούσα φάση περί κατάργησης της Σαρίας.             
 
Έργο της ομάδας εργασίας που συγκροτείται θα  είναι, η μετάβαση της στη έδρα των Μουφτειών Κομοτηνής, Ξανθής και Διδυμοτείχου, όσες φορές απαιτηθεί είτε σε πλήρη σύνθεση είτε σε μερική καθώς και α) η σύνταξη αναλυτικής και λεπτομερούς έκθεσης του υφιστάμενου τρόπου λειτουργιάς τους (στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και όλα όσα αφορούν στη διαδικασία άσκησης των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων των Μουφτήδων) και β) η κατάθεση πρότασης – μελέτης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργιάς τους.
 
Η Ομάδα Εργασίας, θα αποτελείται από τους Ελένη Αναστασοπούλου, Αναπληρώτρια Προΐστάμενη του Τμήματος Ετεροθρήσκων και Ετεροδόξων της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Πιτταδάκη, Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δέσποινα Τριπόδη, αποσπασμένη εκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ 13 Νομικών, στη Διεύθυνση Θρησκευτικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βασιλική Ζωιτοπούλου, Προΐστάμενη του Τμήματος Ε ́ της Διεύθυνσης Προμηθειών & Διαχείρισης Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Ερευνάς και Θρησκευμάτων. Χρέη Συντονιστή της ομάδας εργασίας θα εκτελεί η Ελένη Αναστασοπούλου. Η θητεία της ομάδας εργασίας ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της.
 
Το έργο της ομάδας εργασίας θα επικουρούν οι Βασίλειος Συμεωνίδης, Προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης και Μεχμέτ Δερτιμάν Σχολικός Σύμβουλος Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολειών καθώς και ο Ανδρέας Νοταράς, άμισθος Σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, Ερευνάς & Θρησκευμάτων.
 
Η Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας μπορεί να ζητήσει την επιστημονική υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του διδακτικού προσωπικού των μαθημάτων μουσουλμανικής θρησκευτικής ειδίκευσης των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης. Στη διάθεση της Ομάδας Εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση,  τίθενται υποχρεωτικά κάθε είδους αρχεία, πληροφορίες, βιβλία, έγγραφα και οικονομικά στοιχεία που τηρούνται στις Μουφτείες διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προστασία οποιωνδήποτε προσωπικών ή και ευαίσθητων δεδομένων που  εμπεριέχονται σε αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.