Η κριση βαθαινει, οι αναγκες αυξανονται

Πάνω από 12.000 οι δικαιούχοι των προγραμμάτων υλικής βοήθειας στη Ροδόπη

Από τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ξεκίνησε χθες το πρωί η διανομή των μανταρινιών και των ακτινιδίων- περίπου 80 τόνων σε επίπεδο Ροδόπης- που έχουν αποδέκτες τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες, οι οποίες έχουν ενταχθεί είτε στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης είτε στο πρόγραμμα της επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, που υλοποιείται από Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Οι καταγεγραμμένοι ως δικαιούχοι ανάλογων παροχών στους 4 δήμους του νομού μας ξεπερνούν τις 12.000, ενώ μόνο στο δήμο Κομοτηνής ανέρχονται σε 6.500 περίπου.
 
Τα μανταρίνια και τα ακτινίδια, που στους δικαιούχους της Κομοτηνής και των οικισμών άρχισαν να διανέμονται από χθες, ενώ στους περιφερειακούς δήμους θα διανεμηθούν σήμερα και αύριο, προέρχονται από τα αδιάθετα εξαιτίας του ρωσικού μπάρκο προϊόντα ελληνικών συνεταιρισμών.

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές ποσότητες προϊόντων»

«Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται και ερχόμαστε σε επαφή με παραγωγούς, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές ποσότητες προϊόντων», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής, αρμόδιος για την κοινωνική πολιτική, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, παρατηρώντας ότι οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας διαρκώς αυξάνονται και οι λίστες με τους ωφελούμενους κοινωνικών παροχών διευρύνονται. «Ως δημοτική αρχή και προσωπικά ως αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων προσπαθούμε να φέρουμε ό,τι παραπάνω γίνεται για τους συμπολίτες μας», επισήμανε ο κ. Σωτηρακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα της επισιτιστικής συνδρομής, όπου εκκρεμεί ακόμα η προμήθεια κρεάτων και άλλων προϊόντων, η οποία προγραμματιζόταν για το 2015, διευκρίνισε ότι η εμπλοκή παρουσιάστηκε κεντρικά ενώ οι τοπικές υπηρεσίες θα είναι έτοιμες για τη διανομή όποτε καταφθάσουν οι σχετικές ποσότητες.
 
Για τις παροχές του προγράμματος, που αφορούν στο έτος 2016, ο κ. Σωτηρακόπουλος γνωστοποίησε ότι οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες, όπως και οι διανομές, θα γίνουν με την ευθύνη των επικεφαλής δήμων κάθε περιοχής, όπως είναι ο δήμος Κομοτηνής στη Ροδόπη, και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε πανέτοιμοι να το υλοποιήσουμε». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.