Η κριση χτυπησε τα πασχαλινα ταξιδια

Η κίνηση σε τουριστικούς προορισμούς, ενόψει του Πάσχα, είναι χαμηλή στη Ροδόπη σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες του νομού. Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι… χτύπησε και τα πασχαλινά ταξίδια και παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα ταξιδιωτικά ταξίδια για διατήρηση των τιμών στα περσινά επίπεδα, η ζήτηση είναι μειωμένη.

Νίκος Τερζίδης από το «Τερζίδης Travel»: «Κάθε χρόνο και χειρότερα»

Εδώ και δέκα χρόνια δραστηριοποιείται η επιχείρηση στο συγκεκριμένο χώρο και ήδη εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί σε νέα γραφεία απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα. Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Νίκος Τερζίδης «μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι Κομοτηναίοι δεν θα ταξιδέψουν, αλλά πιστεύω ότι και όλη η Ελλάδα δεν θα ταξιδέψει. Συγκριτικά με πέρσι η κίνηση είναι μειωμένη και λίγοι είναι αυτοί που έρχονται να ρωτήσουν για πασχαλινές διακοπές. Φέτος, θα έλεγα ότι κυρίως θα ταξιδέψουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και άτομα μόνα, οι οικογένειες δύσκολο να ταξιδέψουν. Υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος για εσωτερικό τουρισμό και βέβαια ελάχιστοι είναι αυτοί που ζητούν οργανωμένα να ταξιδέψουν εντός Ελλάδος. Αυτοί που σκέφτονται να ταξιδέψουν επιλέγουν να κλείσουν μόνοι τους ξενοδοχεία. «Κάποιοι επιλέγουν ταξίδια για Βουλγαρία, όπου βέβαια γιορτάζεται το χριστιανικό Πάσχα και θα έλεγα ότι προτιμούν τις ορθόδοξες χώρες. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής πολλοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στην Τουρκία λόγω βέβαια του Πατριαρχείου ιδιαίτερα στους πέμπτους χαιρετισμούς πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να ακούσουν τον Ακάθιστο Ύμνο στο Πατριαρχείο και πολλά γκρουπ από την Κομοτηνή βρέθηκαν εκεί».

 

Η κατάσταση κατά τον κ. Τερζίδη είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. «Ίσως ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά η κίνηση είναι πολύ χαμηλή. Ο κόσμος δεν θα ταξιδέψει».

Χρόνης Φιλιππίδης από το «Πλάτων Tours»: «Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν σε Κέρκυρα και Χαλκιδική»


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τουριστικού γραφείου «Πλάτων Tours», «ενδιαφέρον υπάρχει για εκδρομές τόσο για εξωτερικό όσο και εσωτερικό. Το εξωτερικό βέβαια αφορά στα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη κυρίως. Υπάρχει πτώση σίγουρα, αλλά αυτοί που θα πήγαιναν εκδρομή θα την κάνουν ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση. Από την πλευρά μας γίνεται μια προσπάθεια να κρατήσουμε τις τιμές στα ίδια επίπεδα και έτσι, παρά το γεγονός ότι ανέβηκε το πετρέλαιο, το κοστολόγιο, ειδικά στις διαδρομές των λεωφορείων, έμεινε το ίδιο Τα πακέτα είναι στις περσινές τιμές και ίσως λίγο καλύτερες».

 

Ενδιαφέρον επίσης υπάρχει από τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν σε Βουλγαρία και Ρουμανία, «γιατί και εκεί είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι περισσότεροι όμως ενδιαφέρονται για Κέρκυρα και Χαλκιδική. Οι εκδρομές αυτές είναι οι περισσότερες τετραήμερες και όσον αφορά στη Ρουμανία πενθήμερες».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.