Η Κουβα με τα ματια του Μιχαλη Μπολιακη

Το Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων Κομοτηνής στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του Αλεξανδρουπολίτη καλλιτέχνη Μιχάλη Μπολιάκη με τίτλο «ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» για το διάστημα από 17 έως 28 Οκτωβρίου 2001 στις αίθουσες εκθέσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:30. Οι ώρες θα είναι καθημερινά από τις 9:00 έως 13:30 και από 19:00 έως 21:00.
Μετά τις επιτυχημένες παρουσίες της έκθεσης σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη συλλογή του Μιχάλη Μπολιάκη, ο οποίος από το 1992 ταξιδεύει στην Κούβα καταγράφοντας την ιστορία, το παρόν και την καθημερινή ζωή στο εξωτικό νησί. Παράλληλα αποτυπώνει την αξιοπρέπεια, την έμφυτη ευγένεια, το συναίσθημα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού, αναδεικνύοντας τον απλό άνθρωπο και την αληθινή Κούβα, πέραν του δελεαστικού τουριστικού προορισμού.
Ο Μιχάλης Μπολιάκης γεννήθηκε το 1956 στην Αλεξανδρούπολη όπου ζει και εργάζεται ως φωτογράφος. Φωτογραφίζει από το 1975. Από το 1985 έως και το 1997 διδάσκει φωτογραφία στα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης στην Αλεξ/πολη. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Καστοριά, την Σύρο και τη Γερμανία. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται συχνά στο περιοδικό «Φωτογράφος», ενώ συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Το 1997, απο τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο «της Αλεξανδρουπόλεως», με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή της πόλης. Το 1998 συμμετέχει με εννέα φωτογραφίες στο βιβλίο Photo Presentatύons που εκδόθηκε από τη Leύca Academy. Επίσης συμμετείχε στα λευκώματα «Ελληνικοί Υγρότοποι», έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας 1996 και «Μνημεία αρχέγονου χριστιανισμού», μία έκδοση της Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης, 2000.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.