Η κουκλα «γερο εργαλειο» για παιδαγωγους

Δεκάδες παιδαγωγοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, παρακολούθησαν χθες το επιμορφωτικό σεμινάριο για το κουκλοθέατρο, που οργάνωσαν οι Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής και ο Σύλλογος Παιδαγωγών των Π.Β.Σ.

Ομιλήτρια του σεμιναρίου, ήταν η καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντιγόνη Παρούση η οποία κέρδισε το ακροατήριο της με εμπεριστατωμένες αναφορές πάνω στο αντικείμενο του εργαστηρίου, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Ένας δάσκαλος δεν χρειάζεται να προσπαθεί να φτάσει τον επαγγελματία» τόνισε η σε δηλώσεις στον «ΠτΘ» η κ. Παρούση εστιάζοντας στο περιεχόμενο και τα μηνύματα που εμπεριείχε για τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, η εισήγηση της.


Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών παρότρυνε τις παιδαγωγούς να δουν την κούκλα με άλλη ματιά και να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά του θέατρο της κούκλας. «Το θέμα είναι να μπορείς να έχεις πλατύ μυαλό, να παίρνεις ερεθίσματα τα οποία να τα αντιμετωπίζεις πάντα με βάση τη δουλειά σου» διευκρίνισε, επισημαίνοντας ότι η κούκλα αποτελεί ένα «γερό εργαλείο» για κάθε παιδαγωγό, λόγω της σχέσης του παιδιού με αυτή. «Το παιδί και ταυτίζεται και προβάλλει. Τα ίδια τα χαρακτηριστικά της παιδικής του ηλικίας, το ωθούν στο ζωντάνεμα του μη ζωντανού. Το παιδί έχει την τάση να προβάλλει πράγματα και την θέλει να είναι ζωντανή».

Η κ. Παρούση εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω του θεάτρου της κούκλας τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και γνωρίζουν τον κόσμο. «Πολλοί τρόποι υπάρχουν κανένας δεν είναι λάθος, αρκεί να έχεις σωστούς στόχους και καλό προγραμματισμό» υπέδειξε.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.