Η κοντρα Λαμπακη-Ζαμπουκη δεν καταλαβαινει απο πανδημιες

Αναζωπυρώθηκε από την προσφυγή του πρώην Δημάρχου, που τελικά αποσύρθηκε, κατά αποφάσεων του δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης

Σε αυτές τις εποχές της κοινωνικής αποστασιοποίησης, που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού, πολλές από τις συνήθειες μας έχουν σταματήσει η αλλάξει, παρά τις προθέσεις ή τις προσπάθειές μας.
 
Σε αυτούς τους καιρούς όμως, η απόσταση δεν σημαίνει τίποτα για τους νυν και πρώην Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη και Βαγγέλη Λαμπάκη, που κατάφεραν να συνεχίσουν την κόντρα τους εξ αποστάσεως.
 
Αφορμή η προσφυγή που κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» κ. Λαμπάκης, κατά αποφάσεων του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.
 
Αντιδρώντας η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση επιτιθέμενη στον κ. Λαμπάκη, θεωρώντας ότι η κίνησή του στρέφεται εναντίον των επαγγελματιών και εργαζομένων της πόλης, αφού θα μπλόκαρε μία σειρά έργων και οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου προς ιδιώτες, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.
 
Ο κ. Λαμπάκης απέσυρε την ένστασή του, όμως σε ανακοίνωση της παράταξης επιτίθεται στον κ. Ζαμπούκη, κατηγορώντας τον για πολιτικό νανισμό, και πως προσπάθησε να ξεσηκώσει συμπολίτες τους, όπως αναδόχους ή προμηθευτές του Δήμου, εκβιάζοντας έτσι πολιτικά τον κ. Λαμπάκη.
 
Αυτό δεν μπορούσε να το αφήσει αναπάντητο ο κ. Ζαμπούκης, ο οποίος με νέα ανακοίνωση τόνισε πως η ανακοίνωση του κ. Λαμπάκη παραπέμπει σε ρητορική μίσους και αντιπαλότητας που την κατακλύζουν κοσμητικά επίθετα και μόνο, χωρίς καμία απολύτως λογική δομή.
 

Η πρώτη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

 
Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τετάρτης, από τον δήμο Αλεξανδρούπολης εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:
 
 «Ζητούμε συγνώμη από τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης που θα διαβάσουν το παρακάτω δελτίο τύπου:
 
Ως πρωταπριλιάτικο ψέμα εκλάβαμε στην αρχή την προσφυγή κατά των αποφάσεων της 4ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Βαγγέλης Λαμπάκης.
 
Ο κ. Λαμπάκης προφανώς με τις ευλογίες των συνεργατών του, επιθυμώντας  ως συνήθως να πλήξει άκομψα το κύρος της Δημοτικής Αρχής, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και των πολιτών στους οποίους ο Δήμος Αλεξανδρούπολης οφείλει χρήματα από υλοποιηθέντα ή εν εξελίξει έργα, αγορές προϊόντων και  υπηρεσιών  κ.ά. οφειλών που δημιουργήθηκαν από τις αρχές ακόμα της δικής του θητείας – οικονομική χρήση 2011.
 
Με την πράξη αυτή ο κ. Λαμπάκης και οι συνεργάτες του, στόχο έχουν να καθυστερήσουν οι πληρωμές προς πολίτες και επιχειρήσεις, την τραγική αυτή περίοδο, που αγωνίζονται να επιβιώσουν επαγγελματικά και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η εξέταση και η έκδοση απόφασης επί της ένστασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση, αβέβαιου χρονικού διαστήματος .
 
Ο λόγος…;
 
Η λήψη απόφασης διά περιφοράς και όχι διά τηλεδιασκέψεως!
 
Το αναπάντητο;
 
Βάλλει κατά του κύρους μόνο των πληρωμών των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και των πολιτών και όχι κατά των υπόλοιπων θεμάτων που ελήφθησαν αποφάσεις με τον ίδιο “προσβαλλόμενο” τρόπο.
 
Για μια ακόμη φορά ο κ. Λαμπάκης και η παράταξή του δηλητηριάζουν την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου μας, σε μια πρωτόγνωρη περίοδο, όπου η πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος μαστίζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Είναι προφανές ότι για τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και για τις  προσωπικές τους επιδιώξεις, δε διστάζουν να βάλουν σε ταλαιπωρία την τοπική μας κοινωνία.
 
Δυστυχώς δεν είναι ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ευτυχώς που οι Δημότες θυμούνται και κρίνουν αυστηρά.
 
Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να  διαβάσει τις αιτιάσεις του κ. Λαμπάκη στην επισυναπτόμενη προσφυγή του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης».
 

Η απάντηση της παράταξης Λαμπάκη

 
«Δυστυχώς για άλλη μία φορά από την θέση του Δημάρχου, με όπλα το ψέμα και την συκοφαντία, ο κ. Ζαμπούκης χτύπησε με στόχο να σπιλώσει τον επικεφαλής της παράταξης μας Βαγγέλη Λαμπάκη, σχετικά με την ένσταση που κατέθεσε για την μη νόμιμη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19 Μαρτίου 2020.
 
H ένσταση δεν αφορούσε την δια περιφοράς σύγκληση, αλλά στην Μη Νόμιμη Κλήτευση του σε αυτό, με ευθύνη του νυν Δημάρχου που και πάλι, η ανικανότητα και ο κιτρινισμός τον οδήγησαν σε διαστρέβλωση της αλήθειας.
 
Θα έπρεπε λοιπόν κλείσουμε τα μάτια μας για την δια περιφοράς λήψη αποφάσεων για θέματα πολύ κρίσιμα, που θα δεσμεύσουν για πολλά χρόνια, με μεγάλα ποσά τους δημότες μας;
 
Να αποδεχθούμε την παράνομη Μη Νόμιμη Κλήτευση, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που είχε και μη επείγοντα θέματα;
 
Αντί λοιπόν ο κ. Ζαμπούκης να ντραπεί και να ζητήσει συγνώμη από την παράταξη και τον επικεφαλής μας για την μη νόμιμη διαδικασία που ακολούθησε, φόρεσε μία ακόμη φορά τον μανδύα του συκοφάντη, κατά την προσφιλή του μέθοδο.
 
 Με πολιτικό νανισμό, προσπάθησε να “ξεσηκώσει” συμπολίτες μας, όπως αναδόχους ή προμηθευτές του Δήμου μας, εκβιάζοντας έτσι πολιτικά τον επικεφαλής μας.
 
Απέναντι σ’ αυτό το χαμηλό πολιτικό ανάστημα του Δημάρχου, ο Βαγγέλης Λαμπάκης με πολιτική γενναιότητα, κατέθεσε ανάκληση της ένστασής του, για να μην υποστούν οι δημότες την παραμικρή ζημιά.
 
Για να συνεχισθούν όλα τα δρομολογημένα απ’ την παράταξη μας έργα και προπάντων να υπογραφεί η σύμβαση του έργου του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης, που με τόσο κόπο, επί πολλά χρόνια παλέψαμε.
 
Η ψευδεπίγραφη “αγωνία” και “ευαισθησία” του κ. Ζαμπούκη επιβεβαιώθηκε με τη σκόπιμη κωλυσιεργία του να δώσει μέχρι σήμερα απάντηση, στην πρόσκληση από την Δευτέρα της Αποκεντρωμένης, ώστε με την έκδοση της απόφασης της, να προχωρήσει άμεσα σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ψήφιση σημαντικών επειγόντων θεμάτων, με την συνεργασία και την συναίνεση των αρχηγών των Παρατάξεων, όπως του έχουμε επισημάνει έγκαιρα, από 18 Μαρτίου.
 
Έτσι όπως θα πρέπει να λειτουργεί ένας γνήσιος αυτοδιοικητικός, που νοιάζεται για το καλό του τόπου και των δημοτών του, χωρίς εμμονές και μισαλλοδοξία».
 

Η απάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

 
«Ο κύριος Λαμπάκης μας έχει συνηθίσει στις ενστάσεις και στις πρόσφυγες. Οι προτελευταίες δυο γνωστές και βαρύγδουπες ενστάσεις του κατέπεσαν παταγωδώς. Την τρίτη φρόντισε να την ανακαλέσει ο ίδιος πριν καταπέσει πανηγυρικά και αυτή. Οι δημόσιες εξηγήσεις που έδωσε για την προσφυγή και για την ανάκλησή της παραπέμπουν σε ρητορική μίσους και αντιπαλότητας που την κατακλύζουν κοσμητικά επίθετα και μόνο, χωρίς καμία απολύτως λογική δομή. Έχει την κατανόησή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.