Η Κομοτηνη υποδεχθηκε τον Κωστα Μπανιωτη

Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με το πρότυπο τους – Η «Ολυμπιάδα» Κομοτηνής βράβευσε το καμάρι της

Ο Κώστας Μπανιώτης βρέθηκε στην γενέτειρα του Κομοτηνή την Παρασκευή μετά τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.
 
Με αφορμή την έλευση του στην πόλη μας, ο Πρωταθλητής του Ύψους βραβεύτηκε από τον σύλλογο του, την Ολυμπιάδα Κομοτηνής και τον πρόεδρο της κ. Κώστα Μιχελή το απόγευμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην περιοχή του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής. Παρόντες ήταν όλοι οι μικροί αθλητές και αθλήτριες της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί με το ίνδαλμα τους, ο οποίος το μόνο που τους συμβούλευσε και παρότρυνε ήταν να ακολουθούν τα όνειρα τους.


 
Το ασημένιο της Γλασκώβης ήταν για τον Κομοτηναίο αθλητή  το πρώτο του σε κορυφαία διοργάνωση και για αυτό το χαμόγελο δεν μπορούσε να κρυφτεί από τον Έλληνα πρωταθλητή του Ύψους.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου

Κώστας Μπανιώτης
«Αν πιστεύεις στον εαυτό σου ξεπερνάς τις δυσκολίες και φτάνεις εκεί που θέλει το μυαλό σου»

Ο Κώστας Μπανιώτης δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του στις δηλώσεις του με το πέρας της εκδήλωσης, που του ετοίμασε ο Σύλλογος του, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής. «Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση καθώς η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή τραυματισμό» μας αποκάλυψε όταν τον ρωτήσαμε για το αν πίστευε στη διάκριση και συμπλήρωσε «Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαμε ήμασταν πολύ κοντά σε επίδοση οπότε είχαμε έναν ανοιχτό αγώνα. Στόχος μου αρχικά ήταν η πρόκριση στον τελικό και από τη στιγμή που εξασφάλισα την είσοδο μου εκεί, μετά κυνήγησα το μετάλλιο. Αυτό ήρθε και πλέον είμαι πολύ χαρούμενος».
 
Ερωτηθείς για το αν του έλειπε η μεγάλη διάκριση σε ένα μεγάλο ραντεβού, ο Κομοτηναίος Πρωταθλητής παρουσιάστηκε ειλικρινής, καθώς όπως τόνισε «πολλές φορές είχα φτάσει κοντά στο μετάλλιο, είχα κάνει ατομικό ρεκόρ σε τελικό αλλά δεν κατάφερα να το κατακτήσω, παρότι είχα πηδήξει στο 2.32.Γέμισα εμπειρίες, είχα κάνει υπέρβαση του εαυτού μου» Παράλληλα αποκάλυψε πως όλο αυτό τον είχε αφήσει μία πικρή γεύση αλλά η 5η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού Στίβου αποτέλεσε την εξιλέωση του καθώς επιτέλους ήρθε το πολυπόθητο μετάλλιο και του χάρισε μία απερίγραπτη γλύκα. 

«Θέλω να κλείσω με το κεφάλι ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο»

Σε δηλώσεις του σε πανελλαδικής εμβέλειας μέσα αποκάλυψε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα στην σπουδαία του καριέρα. Ερωτηθείς για το τι  να περιμένουμε στο Τόκιο, ο Μπανιώτης τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, «Αυτό που κάνω τόσα χρόνια, δηλαδή να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να είμαι στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο και δεν κρύβω πως θα ήθελα να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο» χωρίς όμως να οριοθετήσει τους στόχους του.

«Τα παιδιά πρέπει να κάνουν όνειρα και να αγαπάνε αυτό που κάνουν» 

Όντας παιδί από επαρχία, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν ένα παιδί από την Κομοτηνή έχει ίσες ευκαιρίες με ένα παιδί στο κέντρο. «Η Εθνική Ομάδα απαρτίζεται από παιδιά της περιφέρειας» αποκάλυψε και συμπλήρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν «στην επαρχία οι συνθήκες είναι δύσκολες και είναι κάτι που το βίωσα στο πετσί μου ειδικά στην περίοδο κρίσης». Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να κάνουν οι νέοι αθλητές; «Τα παιδιά πρέπει να κάνουν όνειρα, να τα κυνηγάνε, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου ξεπερνάς τις δυσκολίες και φτάνεις εκεί που θέλει το μυαλό σου» ήταν τα λόγια του Κώστα Μπανιώτη προς τα νέα παιδιά.
 
Τέλος, ο Κώστας Μπανιώτης μας αποκάλυψε το μυστικό που τον κράτησε ψηλά στην ελίτ του ελληνικού στίβου. «Η αγάπη για αυτό που κάνω και η γοητεία που ασκεί σε μένα το να προκαλώ τα όρια μου, δηλαδή να ξεπερνάω τον εαυτό μου με έχει κάνει να διατηρούμαι σε καλό επίπεδο. Όλα αυτά με έδωσαν συναισθήματα που δεν θα μπορούσα να ζήσω» αποκαλύπτει ο Κομοτηναίος Πρωταθλητής, που δείχνει για ακόμα μία φορά πως εκτός από σπουδαίος αθλητής αποτελεί και σπουδαία προσωπικότητα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.