Η Κομοτηνη τιμησε τις ενοπλες δυναμεις

Κατάθεση στεφάνων για την ημέρα

Η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων τιμήθηκε με κάθε επισημότητα τηνΤρίτη 21 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή των στρατιωτικών, πολιτικών και θρησκευτικών αρχών του τόπου.
 

Η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων γιορτάζεται ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.
 
Στην Κομοτηνή οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Μετά τη δοξολογία, εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον Διευθυντή του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 29 Ταξιαρχίας, Ταγματάρχη Πεζικού Κωνσταντίνο Μάρκο, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηγεωργίου, τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Δημήτρη Πολιτειάδη καθώς και λοιπών αρχών των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.
 
Μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις στηρίζουν διαχρονικά την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, για αυτό και αυτή τη μέρα «τιμούμε το καθήκον όλων αυτών που έπεσαν υπέρ της προστασίας της πατρίδας μας».
 

«Η προσφορά των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή μας δε», συνέχισε ο ίδιος, «τόσο σε έκτακτες καταστάσεις όσο και καλύπτοντας διάφορες ανάγκες της περιοχής, είναι πολύ σημαντική», για αυτό και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή δύναμη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.