Η Κομοτηνη τιμησε την επετειο του «ΟΧΙ»

Δείτε την παρέλαση μέσα από εικόνα και ήχο

Σήμερα το πρωί οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης μας ηχούσαν χαρμόσυνα, εν όψει της εθνικής μας επετείου.

Οι φιλαρμονικές ορχήστρες του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ  ΤΘΤ περνώντας από κεντρικούς δρόμους, πλημμύρισαν την Κομοτηνή με εμβατήρια λίγο πριν την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων.

Στην συνέχεια θεσμικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί καθώς επίσης και πολίτες έδωσαν το «παρών» στο ηρώο της πόλης μας, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, με την Κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Γιώργος Φλωρεντής.

Φωτογραφίες από την κατάθεση μπορείτε να δείτε εδώ

Το στίγμα τους για μία ακόμα χρονιά έδωσαν νεαροί μαθητές, πολιτιστικές οργανώσεις, τα σώματα Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, καταχειροκροτούμενοι από τους συγκεντρωμένους.

Φωτογραφίες από την παρέλαση των μαθητών και των Συλλόγων μπορείτε να δείτε εδώ

Τέλος για ακόμα μια φορά την παρέλαση έκλεισαν δυναμικά οι ένοπλες δυνάμεις 

Φωτογραφίες από την παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων μπορείτε να δείτε εδώ

Να θυμίσουμε πως οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν με υποστολή της σημαίας στον χώρο του ηρώου της πόλης στις 17.00.

ΟΧΙ και το 1940 και σήμερα

Ο κ. Φλωρεντής μετά την παρέλαση σημείωσε πως όπως το 1940 ο Ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ και έκανε την Εθνική αντίσταση, έτσι και σήμερα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε όχι στην Ακροδεξιά, το Φασισμό  σε όλο τον κόσμο

Οι Έλληνες ενωμένοι καταφέρνουν πολλά

Ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς και μηνύματα χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, τονίζοντας πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, μπορούν να καταφέρουν πολλά και να πάνε μπροστά την πατρίδα και τον τόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.