Η Κομοτηνη διεκδικει την τελικη φαση του πανελληνιου σχολικου πρωταθληματος μπασκετ

Στον τελικό του περιφερειακού πρωταθλήματος «λύγισε» η ομάδα αγοριών του 2ου Λυκείου

Μετά από μια αξιέπαινη πορεία στην προκριματική φάση των φετινών σχολικών αγώνων μπάσκετ, η ομάδα αγοριών του 2ου Λυκείου Κομοτηνής κατάφερε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ και να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή της στην τελική φάση. Δυστυχώς, μετά από την αναμέτρηση με την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Δράμας, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν τελικά οι δραμινοί μαθητές, οι οποίοι κατάφεραν να επιβληθούν με σκορ 53-34. Ωστόσο, η πορεία που διέγραψε η ομάδα του 2ου Λυκείου πιστοποιεί την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες της πόλης και αφήνει υποσχέσεις για σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον.
 
Ταυτόχρονα με τις προκλήσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, η Κομοτηνή έχει να αντιμετωπίσει και μια σημαντική πρόκληση σε οργανωτικό επίπεδο. Στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας έχει κατατεθεί ήδη το αίτημα για να φιλοξενηθεί η τελική φάση των φετινών σχολικών αγώνων μπάσκετ στην πόλη μας. «Οργανωτικά αποδείξαμε ότι ο νομός μας έχει την εμπειρία να οργανώνει αγώνες αυτού του επιπέδου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χρήστος Γαντζίδης, υπεύθυνος της ομάδας φυσικής αγωγής και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής σχολικών αγώνων νομού Ροδόπης. «Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος στην Κομοτηνή», επισήμανε, «κάτι που είχε γίνει μια φορά το 2009 και θεωρήθηκε ως η καλύτερη μέχρι τότε διοργάνωση». «Διαθέτουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις στη Ροδόπη», ξεκαθάρισε, «ενώ έχουμε την τεχνογνωσία με τους γυμναστές μας και επικουρικά έχουμε και τη συμβολή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των αγώνων».
 
Ο κ. Γαντζίδης αναφερόμενος στους αγώνες, που διεξήχθησαν στην Κομοτηνή ανάμεσα σε ομάδες σχολείων από την περιφέρειά μας, παρατήρησε ότι το επίπεδό τους ήταν αρκετά υψηλό, πράγμα που επιβεβαιώνει την πρόοδο που καταγράφεται σχετικά με το άθλημα, τόσο σε επίπεδο σχολικό όσο και σε επίπεδο διασυλλογικό. «Αυτό βέβαια είναι απόρροια μιας προσπάθειας που γίνεται μέσα από τις ακαδημίες, μέσα από τους συλλόγους αλλά και μέσα από τα σχολεία», σχολίασε κλείνοντας ο κ. Γαντζίδης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.