Η Κομοτηνη «αγκαλιασε» το κινημα «Πλεκουμε Αλληλεγγυη»

900 πλεκτά ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να μοιραστούν στα προσφυγόπουλα

Οι καλλιτεχνικές ομάδες (δημιουργικής απασχόλησης) του 1ου και 2ου Κ.Α.Π.Η Κομοτηνής αγκάλιασαν με θέρμη και αγάπη το κίνημα «Πλέκουμε Αλληλεγγύη» για ένα μήνα. Σκοπός του κινήματος αυτού ήταν να πλεχτούν κασκόλ, σκουφιά και γάντια για τα προσφυγόπουλα που φτάνουν στα νησιά Σάμου, Μυτιλήνης, Λέρου Κουφονησίου και όχι μόνο προκειμένου να τα ζεστάνουν.

Το κίνημα ξεκίνησε από κυρίες των Αθηνών και δραστηριοποιείται σήμερα και στις Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Μυτιλήνη. Η Κομοτηνή συντάχθηκε στο κίνημα με πρωτοβουλία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΕ.Α Δήμου Κομοτηνής, της κ. Ρένας Σταυρίδου η οποία έκανε επαφές με το Κέντρο του κινήματος Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχει και η πόλη μας. Με πολλή αγάπη και σεβασμό στον σκοπό αυτό εργάσθηκαν οι προϊστάμενες του 1ου και 2ου Κ.Α.Π.Η κ. Αναστασία Παπανικολάου και κ. Κωνσταντινιά Ευσταθίου αντίστοιχα. Εκτός από την προσφορά των κυριών – μελών των δύο Κ.Α.Π.Η του ΚΕ.ΜΕ.Α Δήμου Κομοτηνής που με πολύ αγάπη, κέφι και μεράκι έφτιαξαν τα πλεκτά για τα προσφυγόπουλα, ενώ την προσπάθεια αυτή στήριξαν σύλλογοι, σωματεία και πολλές κυρίες της πόλης μας.

Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και χθες έφυγαν στο αρμόδιο κέντρο του κινήματος Θεσσαλονίκης 13 κιβώτια με 900 περίπου τεμάχια πλεκτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή έγινε δωρεάν από τη Γενική Ταχυδρομική της πόλης μας την οποία με σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α Δήμου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης ευχαριστεί από καρδίας.
 
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Γκαράνης σημειώνει: «ανήκει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με τόσο μεγάλο αποτέλεσμα αυτή η πρωτοβουλία του ΚΕ.ΜΕ.Α Δήμου Κομοτηνής και συγκεκριμένα στους:
Κυρίες – μέλη του 1ου και 2ου Κ.Α.Π.Η Κομοτηνής, Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία», ΧΕΝ Κομοτηνής, Χορωδία «Εύμολπος», Ομάδα γυναικών ΚΑΠΗ Ν. Σιδηροχωρίου, Ομάδα γυναικών Ροδίτη, Ομάδα γυναικών Θρυλορίου, Θρησκευτικός Σύλλογος «Αγίας Μαρίνας Ιμέρου», Σύλλογος Ρέμβης, Σύλλογος «Αδριανουπολιτών», Υπάλληλοι Κοινωνικής πρόνοιας, Κυρίες της πόλης μας.
 
Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας αυτή, καθώς επιπλέον η πράξη σας αποτελεί για εμάς έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτισμού και αλληλεγγύης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.