Η κιτρινομαυρη δεκαδα της αναπαυλας που κερδιζει τις εντυπωσεις

Μαρία Ποσνακίδου, αρχηγός cheerleaders ΑΕ Κομοτηνής «Η εμφάνιση των cheerleader στην αρχή αιφνιδίασε τον κόσμο, αλλά μας αγάπησαν πολύ σύντομα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό»

Στην Κομοτηνή είναι η αλήθεια παρόμοια θεάματα μας ήταν γνωστά μόνο από τις αντίστοιχου περιεχομένου ταινίες ή από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Η ανάγκη που το γέννησε είναι αυτή ακριβώς που περιγράφει η λέξη, να ανάβει δηλαδή τη σπίθα των επευφημιών στην κερκίδα. Ξεκίνησε από το αμερικάνικο football, όμως γρήγορα απέκτησε τη δική του αυτοτέλεια ως άθλημα συνδυάζοντας τέχνες όπως ο χορός, το τραγούδι και η ακροβασία. Πρόκειται φυσικά για το cheerleading που στην Ελλάδα το έχουμε δει να διανθίζει τις αθλητικές αναμετρήσεις των μεγάλων μπασκετικών ομάδων της χώρας. Ακολουθώντας αυτή την μπασκετική «εισαγωγή» ήταν μία μπασκετική ομάδα της πόλης μας, η ΑΕ Κομοτηνής, που έμελλε να συστήσει το εν λόγω άθλημα στην πόλη μας, έστω και σε πρωτόλειο επίπεδο ακόμη.
 

Όλα ξεκίνησαν από μια αφίσα και την αγάπη της Μαρίας Ποσνακίδου -σήμερα αρχηγού της ομάδας των cheerleaders- για την ΑΕ Κομοτηνής. «Το πάθος μου για χορό καθώς επίσης και το έντονο ενδιαφέρον για cheerleading στάθηκαν η κινητήρια αφορμή για τη δημιουργία ομάδας Cheerleaders και αφού είμαι εδώ και καιρό μεγάλη φαν της ΑΕ Κομοτηνής σκέφτηκα να προτείνω να δημιουργήσουμε ομάδα Cheerleaders με την έννοια μιας χορευτικής ομάδας με διάφορα στυλ χορού ώστε να προσφέρουμε θέαμα, να εμψυχώνουμε την ομάδα και να δίνουμε παλμό στους θεατές!» θα μας πει η Μαρία για τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει αυτή την πρωτοβουλία αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Όσο για το πώς πέρασε από την σκέψη στην υλοποίηση η ίδια μας εκμυστηρεύτηκε πως ήταν φίλοι της ομάδας, οι οποίοι επιδοκίμασαν την ιδέα της και την παρακίνησαν να απευθυνθεί στους υπεύθυνους της ομάδας, οι οποίοι ασμένως καλωσόρισαν την πρόταση για υλοποίηση του εγχειρήματος.
 

Μετά και την «έγκριση» εκ μέρους της διοικήσεως της ομάδας ακολούθησε η αφίσα που δημιούργησε η Μαρία και όπως μας είπε χαρακτηριστικά «είχε τεράστια απήχηση και ανταπόκριση, αφού πολλές κοπέλες εκδήλωσαν ενδιαφέρον». Έτσι λοιπόν με κριτήριο τις δεξιότητες και τις διαθέσιμες ώρες για πρόβες η Μαρία κατέληξε στην δεκάδα των cheerleaders που απαρτίζουν σήμερα την ομάδα. «Αλλά όπως είναι λογικό» έσπευσε να διευκρινίζει «η ομάδα συνεχώς μεταβάλλετε λόγω υποχρεώσεων», όμως αντέτεινε γελώντας πως «μαζορέτες υπάρχουν πολλές εκεί έξω. Είμαι σίγουρη!». 

«Θα ήθελα να προχωρήσω την ομάδα σε πιο επαγγελματικό επίπεδο» 

Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, για τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο στην προσπάθεια αυτή, η Μαρία απάντησε πως «για να είμαι ειλικρινής, αρχικά η εμφάνιση των cheerleader ενδεχομένως και να αιφνιδίασε τον κόσμο, εφόσον δεν ήταν κάτι οικείο στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κομοτηνή αλλά μας αγάπησαν πολύ σύντομα, μας στηρίζουν σε κάθε αγώνα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό» ενώ σχετικά με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για την ομάδα των cheerleaders η ίδια απάντησε με χιούμορ δηλώνοντας πως «το όνειρο το δικό μου, όπως και κάθε κοπέλας, πραγματοποιήθηκε. Είμαι μαζορέτα». «Θα ήθελα να προχωρήσω την ομάδα» συνέχισε η ίδια «σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και σιγά σιγά να μεγαλώσω την ομάδα και να δημιουργήσω κάτι ακόμα καλύτερο», εξηγώντας πως «θέλει πολύ δουλειά ακόμα και είναι δύσκολο το γεγονός ότι γίνεται εθελοντικά το όλο πρότζεκτ αλλά θα τα καταφέρουμε».
 
Τέλος, να σημειώσουμε πως η κιτρινόμαυρη δεκάδα που κλέβει την παράσταση στην ανάπαυλα αποτελείται, προς το παρόν, από την Εύη, την Ελένη, τις δίδυμες Ντίνα και Νάνσυ, την Αθηνά, την Μαρία Α., την Εβελίνα, την Μαρία Γ. την Αντιγόνη κα φυσικά από την αρχηγό την Μαρία Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.