Η κατοικια απο την αρχαιοτητα μεχρι την νεοκλασικη εποχη

«Οικίες ιστορίες» είναι φέτος το θέμα των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εορτάζονται από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2007. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού το Αρχαιολογικό Μουσείο Θράκης συμμετέχει μ’ ένα πρόγραμμα για την εξέλιξη της κατοικίας από την αρχαιότητα μέχρι την νεοκλασική εποχή. Έτσι, από χθες έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου υποδέχεται καθημερινά τους μαθητές Γυμνασίου.

«Στα πλαίσια του εορτασμού των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής συμμετέχει μ’ ένα πρόγραμμα για την εξέλιξη της κατοικίας από την αρχαιότητα μέχρι τα νεοκλασικά σήμερα. Το θέμα των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς φέτος ήταν «Οικίες ιστορίες», δήλωσε η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θράκης Νικολίτσα Κοκοτάκη.

Έτσι, από χθες έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου υποδέχεται καθημερινά τους μαθητές Γυμνασίου. «Εμείς έχουμε και την υστεροκλασική κατοικία της Μαρώνειας. Κάναμε ένα πρόγραμμα για παιδιά Γυμνασίου. Κάθε μέρα έρχονται 4 τμήματα. Αρχίσαμε από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, με προβολή διαφανειών στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου επίσης έχουμε διαφάνειες από νεοκλασικά σπίτια της Κομοτηνής για να φαίνεται η εξέλιξη, αλλά και του Ναού του Κίονα για το πώς η νεοκλασική κατοικία επηρεάστηκε από την κλασική Ελλάδα».

Μ.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.