Η κακοκαιρια δεν προκαλεσε προβληματα

Έγκαιρα αντιμετωπίστηκαν πριν καλά εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα από την χιονόπτωση στη Ροδόπη, η οποία μπορεί να μην είχε μεγάλη διάρκεια ωστόσο ήταν μεγάλης έντασης. Τις χιονονιφάδες που διαμόρφωσαν ένα λευκό πέπλο τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και στα ορεινά του νομού, διαδέχθηκε η βροχή, που δεν επέτρεψε να επεκταθούν οι συνέπειες της χιονόπτωσης.

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα υπήρξε συνεργασία της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ για προληπτικούς λόγους τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά χθες Τρίτη.



Για «πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο» έκανε λόγο ο Νομάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, επικαλούμενος και τις μαρτυρίες κατοίκων της ορεινής Ροδόπης οι οποίοι υποστήριξαν ότι είχαν πολλά χρόνια να δουν «τόσο πολύ χιόνι». Η χιονόπτωση διακόπηκε και τη διαδέχθηκε η βροχή μετά τις πρώτες βραδινές ώρες.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γιαννακίδης «δεν υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας ακόμα και στα ορεινά του νομού». Με την εμφάνιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων ενεργοποιήθηκε άμεσα ο υπηρεσιακός μηχανισμός και τα μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έπεσε αλάτι στο οδικό δίκτυο και η «κατάσταση αντιμετωπίστηκε έγκαιρα».

Άμεσα ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κυπριανίδης, ο οποίος συνέστησε παράλληλα να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών κι ειδικότερα εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι και παιδιά) για την αποφυγή ατυχημάτων.

Εξάλλου ο κ. Κυπριανίδης εστίασε στη δημιουργία για πρώτη φορά σε επίπεδο Δήμου, γραφείου πολιτικής προστασίας, με ρόλο κύρια ενημερωτικό αλλά και με προκειμένου να εφαρμόζει σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών όπως αυτά υπάρχουν από το γενικό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.