Η κακοκαιρια αφηνει «πληγες» στο οδικο δικτυο

Το Καρυδόρεμα «απειλεί» την ανατολική είσοδο του οικισμού

Η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή μας με τις έντονες βροχοπτώσεις, αφήνει τα σημάδια της τόσο στο οδικό δίκτυο της Ροδόπης όσο και σε άλλες υποδομές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κατοίκων του οικισμού της Καρυδιάς που φοβούνται πως το Καρυδόρεμα θα προκαλέσει ζημιές στην οδική σύνδεση του οικισμού.
 
«Η δυνατή βροχή της Τετάρτης έκανε και πάλι τη δουλειά της» επισημαίνει σχετικά σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Δήμου για να εξηγήσει πως «φούσκωσε το ποτάμι κι αυτό με τη σειρά του έφαγε ακόμα λίγο από την όχθη του».
 
Η ίδια θύμισε με νόημα πως «το ποτάμι της Καρυδιάς είναι το ποτάμι που περνούσε κάποτε από την Κομοτηνή. Είναι αυτό που έδωσε τις πλημμύρες του τέλους της δεκαετίας του 60 και τελικά εκτράπηκε από την αρχική κοίτη του» για να συνεχίσει επισημαίνοντας πως «όσοι ξέρουν από παλιά το ποτάμι και την περιοχή λένε πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ, κατεβάζει πολύ νερό, ασυνήθιστα πολύ σε σύγκριση με άλλες εποχές. Ο κάθετος δρόμος της Εγνατίας που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα λένε πως είναι η αιτία. Τα αναχώματα που φτιάχθηκαν οδήγησαν όλες τις εκροές του βουνού, τα ρέματα και τις αποστραγγίσεις στο Καρυδόρεμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη συγκέντρωση. Και καθώς το ποτάμι μέσα στον οικισμό της Καρυδιάς κάνει μαιανδρισμούς, όταν τα νερά αποκτούν ορμή τρώνε τις όχθες που χτυπούν».
 
Έτσι και το βράδυ της Τετάρτης το ποτάμι έφαγε λίγο ακόμα από την όχθη με αποτέλεσμα να κατολισθαίνει πια το πρανό του δρόμου. «Εκεί που πριν 15 χρόνια, όταν μετακομίσαμε στην Καρυδιά, υπήρχε ένας κοινόχροιστος χώρος και σχεδιαζόταν να γίνει ένα μικρό πάρκο, τώρα δεν υπάρχει τίποτε κι ο κίνδυνος κατάρρευσης του δρόμου είναι πια ορατός» σημειώνει η κ. Δήμου για να τονίσει πως «είναι κρίμα αλλά η ανατολική είσοδος του χωριού θα χαθεί».
 
«Από την Περιφέρεια, μετά από ενημέρωση που της έγινε, ήρθαν κι έβαλαν τη γνωστή κόκκινη κορδέλα» εξηγεί η ίδια για να συμπληρώσει πως «το ζήτημα είναι πως από εδώ περνούν και βαριά οχήματα, τρακτέρ, φορτηγά, κι η πιθανότητα ατυχήματος είναι μεγάλη. Σε τέτοιους χαλεπούς και σφιχτούς οικονομικά καιρούς, που στην περιφέρειά μας έχουμε δυο γέφυρες σε κεντρικές οδούς να έχουν καταρρεύσει και να είναι σε κατάσταση αναμονής, ο μικρός δρόμος της Καρυδιάς μοιάζει με αστεία υπόθεση!».
 
«Κρίμα και πάλι κρίμα» επαναλαμβάνει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.