Η ισχυς εν τη ενωσει για τους δανειοληπτες της Ροδοπης

Ο συγγραφέας και Success Coach Νικόλας Σμυρνάκης κεντρικός ομιλητής στην επίσημη πρώτη εκδήλωση της Ένωσης Δανειοληπτών Ροδόπης

Την πρώτη της εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή, 19 Μαρτίου η νεοϊδρυθείσα, Ένωση Δανειοληπτών Ροδόπης, με καλεσμένο ομιλητή τον συγγραφέα και Success Coach κ. Νικόλα Σμυρνάκη.
 
Η εκδήλωση απευθυνόταν στο σύνολο των δανειοληπτών της Ροδόπης, μέλη και μη της Ένωσης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και από τους δικηγόρους κ.κ. Ειρήνη Βοϊτσίδου, Χρύσα Κυριακούση, Γεώργιο Μήλιογλου, Απόστολος Χατζησταμάτη καθώς και από την Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών ν.Ροδόπης κ. Αγγελική Κατσή. 

Παντελής – Μάριος Σοφιανός «Ο καθένας νομίζει ότι είναι ο μόνος που χρωστάει, ενώ το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζει μέσα σε αυτή τη συνθήκη» 

Η Ένωση Δανειοληπτών ν.Ροδόπης ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016, στα βήματα αντίστοιχων συνδέσμων που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της ίδρυσής του όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος της, πολιτικός μηχανικός κ. Παντελής – Μάριος Σοφιανός είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε σχέση με τον τραπεζικό δανεισμό, τις ρυθμίσεις δανείων κ.ο.κ. ούτως ώστε όπως επισήμανε «συλλογικά να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». «Για να προκύψει κάτι καλό και να ξεφύγει ο τόπος μας από αυτόν τον κυκεώνα που μας οδηγεί όλο και πιο βαθιά σε καταπτώσεις, βασική προϋπόθεση είναι η συλλογικότητα, οι συνέργιες και η αλληλεγγύη μεταξύ μας»  τόνισε ο κ. Σοφιανός για να επισημάνει πως «ο καθένας νομίζει ότι είναι ο μόνος που χρωστάει και δέχεται την πίεση από εισπρακτικές εταιρείες ή τραπεζικά στελέχη, που πολλές φορές σε κάνουν να αισθάνεσαι και ντροπή, ωστόσο θεωρώ ότι το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζει μέσα σε αυτή τη συνθήκη και το κλίμα. Δεν είμαστε μόνοι μας και σίγουρα όλοι μαζί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα». 

Νικόλας Σμυρνάκης «Το πρώτο πράγμα για να αλλάξει κάποιος την πραγματικότητά του είναι να συνειδητοποιήσει ότι ως έναν βαθμό έχει την ευθύνη γι’ αυτήν» 

Η παρακίνηση για την εκκίνηση της προσπάθειας για κάτι καλύτερο αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων συμβουλών και συμπερασμάτων, μέσα από παραδείγματα άλλων επιχειρηματιών που τα κατάφεραν, τα οποία μπορούν να ακολουθήσουν ούτως ώστε να «δουν ουσιαστική διαφορά στη ζωή τους και στα επαγγελματικά τους», ήταν οι δύο βασικοί πυλώνες της εισήγησης του  συγγραφέα και  Success Coach κ. Νικόλα Σμυρνάκη.
 

Το πρώτο και ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να αλλάξει κάποιος την πραγματικότητά του, σύμφωνα με τον ίδιο ,είναι να συνειδητοποιήσει ότι ως έναν βαθμό, έχει την ευθύνη γι’ αυτήν. «Όχι την λάθος ευθύνη, αλλά την ευθύνη υπό την έννοια ότι εφόσον συμμετείχα σε αυτό που έγινε σημαίνει ότι έχω τη δύναμη να φέρω μία άσχημη κατάσταση στην πραγματικότητά μου» επεσήμανε χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «εφόσον είχα τη δύναμη να τη φέρω στη ζωή μου σημαίνει ότι έχω και τη δύναμη να την αλλάξω». «Σημαντικό λοιπόν είναι να συνειδητοποιήσω την υπαιτιότητά του, όποια και αν είναι αυτή και να έχω τη δύναμη να την αλλάξω», συνέχισε, «να ζυγίσω τον πόνο και να καταλάβω ότι ο πόνος του να κάθομαι όλη μέρα στο  κρεβάτι και να μεμψιμοιρώ, από τον πόνο που θα βιώσω αν προσπαθήσω να φέρω την αλλαγή στην πραγματικότητά μου, θα είναι πολύ μεγαλύτερος».
 

Ο κ. Σμυρνάκης επεσήμανε επίσης πως ιδιαίτερα σημαντικό στη διαχείριση και την αντιμετώπιση αρνητικών καταστάσεων, είναι «πρωτίστως να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές φορές κάποια εμπόδια μπορεί να είναι ευεργετικά στη ζωή μας και ότι πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να δούμε που βρισκόμαστε, ποια είναι η παρούσα θέση μας στον χάρτη, ούτως ώστε να θέσουμε τον τελικό προορισμό μας. Να αναγνωρίσουμε τη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε και μέσα από την αλλαγή του τρόπου σκέψης μας, μέσα από στρατηγικές και τεχνικές, να μπορέσουμε όχι μόνο να λύσουμε τα προβλήματά μας, αλλά να βγούμε δύο φορές πιο δυνατοί από αυτά» .  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.