Η γυναικα ειναι ζωη Η δενδροφυτευση ειναι ζωη

Με την πεποίθηση ότι η προστασία και η ανάπτυξη του περιβάλλοντος καθώς και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης της νεολαίας αποτελεί για όλους πρώτιστο καθήκον, αλλά και συνδέοντας την ύπαρξη ζωής τόσο με τη γυναίκα όσο και με την προστασία του περιβάλλοντος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου διοργάνωσε δενδροφύτευση, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την Ημέρα της Γυναίκας.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Βαγγέλης Λίτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρου κ. Θεόδωρος Γκαντής, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ραχμανίδης, ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Αιγείρου Χρήστος Τσερνικούδης, μέλη και φίλοι του συλλόγου και πολλοί μικροί μαθητές.

Μία έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, ένας μπαζότοπος στην κυριολεξία, από την Κυριακή φιλοξενεί τριακόσια περίπου δένδρα χάρη στην ανταπόκριση των μελών του συλλόγου αλλά κυρίως των μαθητών του δημοτικού σχολείου Αιγείρου καθώς και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που δραστηριοποιούνται στον οικισμό.


Η δενδροφύτευση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από μιάμισι ώρα περίπου. Η όμορφη ημέρα συνετέλεσε ώστε τα παιδιά να δουλέψουν με κέφι και μεράκι, αλλά και οι μεγάλοι μέλη του συλλόγου να δίνουν τη δική τους στήριξη στην όλη προσπάθεια. Τα δένδρα που φυτεύθηκαν είναι πλατάνια, αλλά και καρποφόρα δένδρα όπως καρυδιές.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος εξήρε το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου: «Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου εκδηλώνει γιορτάζει την επέτειο με δενδροφύτευση. Η γυναίκα είναι η ζωή, η δενδροφύτευση είναι ζωή και έτσι με τον καλύτερο τρόπο ο Σύλλογος γιορτάζει αυτήν την ημέρα. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του Συλλόγου για το περιβάλλον, ένας παλιός εργοταξιακός χώρος μετατρέπεται σε άλσος για το χωριό, για τη νεολαία, για τα παιδιά από τα ίδια τα παιδιά αφού βλέπουμε σήμερα τόσο πολλά παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ο δήμος συνδράμει τεχνικά στην προσπάθεια αυτή και για την οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου. Χρόνια πολλά σε όλους», τόνισε.

Το στίγμα των προσπαθειών του συλλόγου έδωσε ο πρόεδρός του κ. Ευριπίδης Κούκος με δηλώσεις του: «Στα δύο αυτά χρόνια που επαναδραστηριοποιήθηκε ο Σύλλογος έχει αποφασισθεί η ημέρα της γυναίκας να αφιερώνεται σε δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με κοινωνικά αλλά και με θέματα διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος. Πέρσι την ίδια μέρα είχαμε οργανώσει ομιλία με θέμα τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στο περιβάλλον με ομιλητή τον κ. Ραψομανίκη. Φέτος αποφασίσαμε να δενδροφυτεύσουμε το συγκεκριμένο χώρο και να το μεταμορφώσουμε σε αλσύλιο. Ως σύλλογος προσπαθούμε να δώσουμε στη μέχρι τώρα πορεία μας ένα διαφορετικό στίγμα και για να αποδείξουμε ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο σουβλάκια και χορός, αλλά και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και κυρίως προς τις ερχόμενες γενιές».

Ο κ. Κούκος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους αλλά και το δήμο Αιγείρου για τη στήριξη και αρωγή σε αυτή την προσπάθεια.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.