Η Γιορτη Τρυγου ερχεται για πρωτη φορα στην Κομοτηνη!

Συλλόγος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής και ΔΚΕΠΠΑΚ «στήνουν» ένα μοναδικό γλέντι - Αθανάσιος Καρακασίδης «Φροντίζουμε πάντοτε να παραμένουμε δραστήριοι»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής καλούν όλους τους Κομοτηναίους στην Πλατεία Ειρήνης στις 9 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 για ένα μοναδικό γλέντι.Ο λόγος για την «Γιορτή Τρύγου» που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στοχεύοντας να καθιερωθεί, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Αθανάσιος Καρακασίδης, μιλώντας στον «ΠτΘ» για το πρόγραμμα και την φιλοσοφία της εκδήλωσης.
 
Η «Γιορτή Τρύγου» θα αποτελέσει το δρώμενο που σηματοδοτεί την έναρξη της χορευτικής περιόδου. Η επιλογή ημερομηνίας διόλου τυχαία, μιας και συμπίπτει με την έλευση των πρωτοετών φοιτητών στην Κομοτηνή, διευκρίνισε ο ίδιος «πρόκειται για ένα γλέντι γεμάτο χορό και πολύ κέφι. Η ορχήστρα μας με τον Γιάννη Κουμή στην γκάιντα, στο καβάλι και στο τραγούδι, τον Θάνο Καρακατσιάνη στο ακορντεόν, και τον Ηλία Μίσκα στα κρουστά θα δίνει τον ρυθμό, ενώ θα υπάρχουν σουβλάκια, ποτά, σταφύλια και κρασί για τον κόσμο».
 
«Πέραν από την δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό για την πόλη μας» συνέχισε ο ίδιος «η “Γιορτή Τρύγου” θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που έρχονται τώρα για να σπουδάσουν να γνωρίσουν καλύτερα το μέρος που θα μείνουν για τα επόμενα χρόνια. Να σημειώσουμε πως έχουμε απευθύνει κάλεσμα και  συλλόγους της Κομοτηνής, καθώς και άλλων πόλεων, όπως η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη». 

Ο ετήσιος προγραμματισμός και η φιλανθρωπική δράση του συλλόγου 

Δράττοντας την ευκαιρία ο κ. Καρακασίδης υπογράμμισε για άλλη μία φορά το πόσο σημαντική είναι η αγάπη και η στήριξη του κόσμου και δη των νέων στην παράδοση. «Βλέπουμε ότι διαρκώς δημιουργούνται νέοι σύλλογοι και διοργανώνονται γλέντια! Εμείς από πλευράς μας φροντίζουμε πάντοτε να παραμένουμε δραστήριοι. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, μετρούμε 120 μέλη, ενώ οι χορευτές μας διαρκώς αυξάνονται. Πιστεύω πως φέτος ο αριθμός θα εκτοξευθεί, ξεπερνώντας τους 100», συμπλήρωσε για να παρουσιάσει τον ετήσιο προγραμματισμό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής.
 

Ο κ. Καρακασίδης υπενθύμισε πως τα μαθήματα των παιδικών χορευτικών τμημάτων πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, ενώ για τους ενήλικες υπάρχουν τρία τμήματα εκ των οποίων το ένα λαμβάνει χώρα τις Δευτέρες και τα άλλα δύο τις Παρασκευές. Όσο για τις περαιτέρω δράσεις πέραν του καθιερωμένου ετήσιου χορού και της συμμετοχής των Ανατολικορωμυλιωτών στον εορτασμό των Ελευθερίων τα μέλη θα αναπτύξουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, ανέβασμα παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα και ταξίδια στο εξωτερικό.
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε δράσεις εθελοντικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως υπογράμμισε κλείνοντας «πρόσφατα στηρίξαμε με τον δικό μας τρόπο το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, Παιδικά Χωριά SOS προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για την νέα χρονιά. Σε κάθε περίπτωση θα προσφέρουμε έμπρακτη βοήθεια σε δομές με παρόμοια δράση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.