Η γιορτη της Γαλλικης Κουζινας στο Ξενοδοχειο Anatolia

Συμμετείχε στην 4η διοργάνωση «Goût de France - Good France»

Το ξενοδοχείο Anatolia στην Κομοτηνή ήταν ένα από τα 83 εστιατόρια όλης της χώρας, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και την ελληνική περιφέρεια που συμμετείχαν φέτος στην τέταρτη διοργάνωση «Goût de France – Good France» που διοργάνωσαν το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse, την Τετάρτη, 21 Μαρτίου, με στόχο την ανάδειξη της Γαλλικής κουζίνας.
 

Η γαλλική γαστρονομία άλλωστε είναι ένας από τους πυλώνες της ελκυστικότητας της Γαλλίας και συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική της ακτινοβολία. Μάλιστα ο πλούτος της γαλλικής κουζίνας, η ένταξη του «γαστρονομικού γεύματος των Γάλλων» στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, κάνουν την Γαλλία μοναδικό προορισμό για γαστρονομικές εμπειρίες κάθε είδους.
 

Οι γαστρονομικές αυτές εμπειρίες, το βράδυ της Τετάρτης, έγιναν πραγματικότητα δια χειρός 3.000 σεφ σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο σεφ του Ξενοδοχείου Αnatolia Παναγιώτης Μπάτζιος που ετοίμασε ένα ειδικό για τη βραδιά μενού, αποτελούμενο από χαρακτηριστικές γεύσεις Γαλλίας, κατόπιν της σχετικής πρωτοβουλίας του υπευθύνου της Ομάδας Γαλλοφωνίας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ κ. Στέφανου Γραβάνη.
 

Συγκεκριμένα ο σεφ ετοίμασε ένα μενού τεσσάρων πιάτων, ξεκινώντας από το ορεκτικό, όπου οι θαμώνες μπορούσαν να επιλέξουν είτε την ονειρική στην κυριολεξία κρεμμυδόσουπα είτε την γευστική και αφράτη quiche Lorraine για να ακολουθήσει το κυρίως πιάτο που περιελάμβανε μοσχαράκι a la bourguinignonne με πατάτες duchesse. Το χαρακτηριστικό γαλλικό έδεσμα, ήτοι τα γαλλικά τυριά ακολούθησαν, «στολισμένα» ειδικά για την βραδιά, για να ολοκληρωθεί το γεύμα με το επιδόρπιο όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν να επιλέξουν μεταξύ των Crème Brulee  και Millefeuille.
 

Όλα αυτά συνοδεία εκλεκτού γαλλικού κρασιού, για κάθε γούστο και φυσικά την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού του εστιατορίου.
 
Οι Κομοτηναίοι, φαίνεται πως τιμούν την Γαλλική κουζίνα, αν κρίνει κανείς από τον γεμάτο χώρο του εστιατορίου, γεγονός που  σημαίνει ότι μία σχετική επανάληψη, κρίνεται ενδεχομένως απαραίτητη.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.