«Η γελαδα» του Ναζιμ Χικμετ

Το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η Θεατρική ομάδα «Ελπίδα» διοργάνωσαν το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα τη θεατρική παράσταση «Η γελάδα». Μία κωμωδία θρίλερ του Ναζίμ Χικμέτ. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε ένα γεμάτο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Για την παράσταση μίλησε στον ΠτΘ η σκηνοθέτης που είχε και το ρόλο της μάνας στο έργο κ. Ιωάννα Ισίδου. «Το έργο του Ναζίμ Χικμέτ «Η γελάδα», καυτηριάζει την επιθυμία των γονιών να ακολουθήσουν τα παιδιά τους τα δικά τους όνειρα και όχι αυτό που πραγματικά τα παιδιά μπορούν να κάνουν».

 

Όσο για την θεατρική ομάδα η κ. Ισίδου τόνισε πως «δημιουργήθηκε μέσα από ένα σύλλογο του Ευόσμου, ωστόσο η ανάγκη μας να παίζουμε αφιλοκερδώς για κάποιους συλλόγους που έχουν ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας έκανε να απεμπλακούμε και να κινηθούμε μόνοι μας προς αυτή την κατεύθυνση. Η πεποίθησή μας είναι ότι αξίζει πραγματικά να παίζεις θέατρο για ένα σκοπό και όχι μόνο για προσωπική ευχαρίστηση». Μάλιστα η ομάδα δεν μένει στα στενά όρια της Θεσσαλονίκης, αλλά μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας, μια εμπειρία που θα συνεχιστεί, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Ισίδου «η περιφέρεια μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Στις μεγάλες πόλεις ο κόσμος έχει γίνει πιο σκληρός, ενώ ο κόσμος της περιφέρειας δεν έχει χάσει ακόμη την ανθρωπιά του».

 

Συντελεστές της παράστασης

Ιωάννα Ισίδου: Μάνα, σκηνοθέτης
Αναστασία Θυμιοπούλου: Κόρη
Δημήτρης Παρασκευόπουλος: Γιός
Ανέστης Παπαδόπουλος: Δάσκαλος
Χρήστος Καραμίχος: Αρραβωνιαστικός
Κώστας Ουζούνης: Γιατρός
Στέργιος Παπαδόπουλος: ηχολήπτης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.