«Η “Γεφυρα Ασφαλειας” ενας ακομη αγωνας επιβιωσης για τις επιχειρησεις»

Ολοκληρωμένη πρόταση για στήριξη καταρτίζουν ΕΒΕΡ και ΟΕΒΕΣ

«Η “Γέφυρα Ασφαλείας” αποτελεί το σχέδιο για επιστροφή σε μερική κανονικότητα. Η περίοδος αυτή δεν θα είναι μικρή, και θα είναι ένας ακόμη αγώνας επιβίωσης για τις επιχειρήσεις. Οι περιοριστικοί όροι λειτουργίας, η οικονομική εξάντληση και ο φόβος λόγω πανδημίας θα μειώσουν κατακόρυφα την κατανάλωση». Αυτή είναι η εκτίμηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που προσθέτει πως «συγκεκριμένοι κλάδοι, όπως η εστίαση, είναι καταδικασμένοι από την αρχή, καθώς θα χρειαστεί να λειτουργήσουν με το 30% της δυναμικότητας τους και με πολλές επιπρόσθετες επιβαρύνσεις».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του κ. Αντώνης Γραβάνης, «για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα “λουκέτων” και απολύσεων απαιτείται άμεσα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξής και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων». Γι’ αυτό και έκανε γνωστό πως «το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση στην Κυβέρνηση για την περίοδο επιστροφής στην κανονικότητα».

«Απαιτούνται “γενναίες” αποφάσεις και πολιτικές για να μην αποτελέσει η επιχειρηματικότητα, πάλι, τον “μεγάλο ασθενή”» ξεκαθάρισε ο κ. Γραβάνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.