Η φωνη των Κυπριων απο την Κομοτηνη εφτασε στην Αμμοχωστο

Όχι στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων φώναξαν οι Κύπριοι φοιτητές Κομοτηνής και Ξάνθης έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Κοινή πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής (ΦΕΚΚΟΜ) σε συνεργασία με όλες τις κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις της Κομοτηνής (ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΦ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΦΚ ΑΙΧΜΗ) αλλά και με τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης, με αφορμή το άνοιγμα ενός κομματιού στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου.

Οι Κύπριοι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, καταδικάζοντας ακόμα μια παράνομη και προκλητική κίνηση της Τουρκίας, μιας και θεωρούν πως με το παράνομο άνοιγμα από τον Ερντογάν και τους εγκάθετούς του στην Κύπρο ενός κομματιού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, στο Βαρώσι, «ξερίζωσαν» άλλο ένα κομμάτι από την καρδιά και την ψυχή των Αμμοχωστιανών αλλά και όλων των Κυπρίων.

Για αυτό και διοργάνωσαν την συγκέντρωση αυτή, ώστε να ακουστεί η φωνή τους από την Κομοτηνή μέχρι την Αμμόχωστο.

Η πορεία των φοιτητών από Κομοτηνή και Ξάνθη κατέληξε έξω από το Τουρκικό Προξενείου όπου ανέγνωσαν τα ψηφίσματά τους, πριν τα αναρτήσουν έξω από την περίφραξη.

Τα ψηφίσματα των φοιτητών

Η ανακοίνωση των φοιτητών της Κομοτηνής, την οποία υπέγραφαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις της, μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Ως Κύπριοι φοιτητές, βρισκόμαστε σήμερα 12 Οκτωβρίου έξω από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για να καταδικάσουμε την παράνομη και προκλητική κίνηση της Τουρκίας να 'εισβάλει’ για τρίτη φορά στην Κύπρο» ενώ απαιτεί «την άμεση συμμόρφωση της Τουρκίας στο Ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια».

Επίσης το ψήφισμα των φοιτητών της Ξάνθης, που προσυπέγραψε και ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και να αποχωρήσει άμεσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, παραδίδοντάς την στους νόμιμους κατοίκους της, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «κουραστήκαμε και ως Κύπριοι πολίτες αλλά και ως νεολαία να ακούμε γυάλινες υποσχέσεις. Η καταδίκη αυτή δεν αφορά μόνο μια μπουλντόζα ή μια σέλφι που έβγαλε ο τουρίστας μπροστά στα χαλάσματα, αλλά την αλαζονεία όλων όσων έβαλαν το λιθαράκι τους. Από τη Τουρκία μέχρι τον ΟΗΕ μέχρι και την δική μας κυβέρνηση. Φαντάζομαι ότι όλοι ξέρουμε το ρητό “Αργία μήτηρ πάσης κακιάς”, στη δική μας περίπτωση πρέπει να μετατραπεί σε “Άγνοια μήτηρ πάσης κακίας”. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, όσο μένουμε άπραγοι τόσο πιο έντονα θα μας χλευάζουν. Περιμένουμε η λύση να μας έρθει από ξένους παράγοντες αλλά καιρός είναι να αντιληφθούμε ότι οι Βάρβαροι δεν ήρθαν ποτέ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.