Η εξυπνη εκπαιδευση

Με έδρα τη Θεσ/νίκη εδώ και 36 χρόνια λειτουργεί ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυδάς», καλύπτοντας τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου πανελλαδικά με την παροχή έντυπου υλικού σχολικής ύλης από επιτελείο άριστων και εξειδικευμένων καθηγητών, αναλυμένης με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κατανοητή από όλους τους μαθητές. Ερευνώντας διαρκώς νέες πρωτοποριακές μεθόδους εκπαίδευσης η εταιρεία δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο σύστημα που στηρίζεται στις πολλαπλές δυνατότητες πληροφορικής το οποίο δίνει πλέον τη δυνατότητα να το γνωρίσουν από κοντά και οι μαθητές της περιοχής μας. Ο ΠτΘ με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνεται στην πόλη μας μιλά με την υπεύθυνη του υποκαταστήματος στην Κομοτηνή κ. Τερψιχόρη Τόλη.

ΠτΘ: κ. Τόλη, πείτε μας, λίγα λόγια, για τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ξυδάς.

Τ.Τ.:
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ξυδάς λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τώρα άνοιξε υποκαταστήματα στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Έχει βοηθήσει χιλιάδες μαθητές να βελτιώσουν τους βαθμούς τους στο σχολείο και πετύχουν στο Πανεπιστήμιο. Το 70% των μαθητών μας εισάγονται στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

ΠτΘ: Ποια είναι η φιλοσοφία του Οργανισμού;

Τ.Τ.:
Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. Εμείς πιστεύουμε ότι ο μαθητης πρέπει να μάθει να εργάζεται μόνος του, στον προσωπικό του χώρο (στο δωμάτιο του σπιτιού του), έχοντας το κατάλληλα επεξεργασμένο υλικό. Έτσι μαθαίνει να σκέφτεται, να οργανώνει και να συστηματοποιεί το διάβασμά του, ώστε να μην έχει ανάγκη τη συμβολή κανενός άλλου προσώπου. Δίνοντας του όλα τα απαραίτητα εφόδια, αυτενεργεί, και μαθαίνει να λύνει μόνος του όλα τα προβλήματα. Μαθαίνει δηλαδή να στηρίζεται στις δυνάμεις του, να εμπιστεύεται τον εαυτό του και να μη χρειάζεται για την υπόλοιπη ζωή του «δεκανίκια».

ΠτΘ: Σε ποιους μαθητές απευθύνεται;

Τ.Τ.:
Το πρόγραμμα καλύπτει τους μαθητές που βρίσκονται στην Γ΄τάξη δημοτικού έως και την Γ΄Λυκείου. Επειδή, όμως οι απαιτήσεις της κάθε τάξης είναι διαφορετικές, διαχωρίζουμε κι εμείς τον τρόπο διδασκαλίας κι εμπέδωσης των σχολικών μαθητών σε έντυπο υλικό και multimedia (πολυμέσα).

ΠτΘ: Πώς λειτουργεί το καθένα;

Τ.Τ.:
Το έντυπο υλικό απευθύνεται στους μαθητές Ε΄ Δημοτικού έως Γ΄τάξη του Ενιαίου Λυκείου. Υπάρχει ένα άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει επεξεργαστεί την ύλη της κάθε τάξης, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Η αναλυμένη ύλη αφορά σε θεωρία ασκήσεις γενικές και νέου τύπου, ερωτήσεις, παραδείγματα, μεθοδολογία και πολλές επιπλέον ασκήσεις για εξάσκηση του μαθητή. Η αναλυμένη ύλη συνοδεύεται κάθε μήνα από διαγωνίσματα, όπου είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κάθε τάξης, τα οποία έχουν ίδια μορφή με αυτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έτσι ο μαθητές μπορεί να γνωρίζει τον Πανελλήνιο βαθμό του στο μάθημα που τον ενδιαφέρει.

Κάθε απορία των μαθητών μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά από τους καθηγητές μας.

Τέλος για την περίοδο των εξετάσεων οι μαθητές παίρνουν ένα ξεχωριστό τεύχος για κάθε μάθημα το οποίο έχει συγκεντρωμένη την ύλη στην οποία πρόκειται να διαγωνιστεί.

ΠτΘ: Τα Multimedia Ξυδά τι ακριβώς είναι;

Τ.Τ.:
Τα πολυμέσα Ξυδάς καλύπτουν την ύλη του δημοτικού και του Γυμνασίου και παρουσιάζουν τη σχολική ύλη του μαθητή μέσο από τον Η/Υ. Το σχολικό πρόγραμμα μέσα από τα cd’s είναι ευέλικτο στη χρήση του είναι δομημένο σε ενότητες όπως και το σχολικό βιβλίο, περιλαμβάνει τη θεωρία και προσεγμένες ασκήσεις, γίνεται σ’ αυτό χρήση ελκυστικών κινούμενων σχεδίων, κατάλληλης μουσικής και οι εκφωνήσεις είναι καθαρές και με την πρέπουσα προφορά. Επίσης προσφέρει ποικιλία διαδικασιών, αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης, δίνει στο παιδί την ευκαιρία να κάνει επαναλήψεις και το εξοικειώνει, με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Όμως αναλυτικότερη παρουσίαση του εκπαιδευτικού λογισμικού θα γίνει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας.

Εκεί περιμένουμε γονείς και μαθητές για να τους ενημερώσουμε ειδικά για τα multimedia, μια και πρόκειται για μια καινούργια εκπαιδευτική πρόταση που θα συντελέσει στην πνευματική ανέλιξη διδασκόντων και διδασκομένων.

ΠτΘ: Σας ευχαριστούμε πολύ.

Τ.Τ.:
Κι εγώ.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.