Η εξωστρεφεια και η συναφεια με την κοινωνια της Θρακης το επομενο βημα για τον ΔΠΘ

Με τη διοίκηση του πανεπιστημίου συναντήθηκε η Β. Ελευθεριάδου

Σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση της υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας ν. Ροδόπης Βούλας Ελευθεριάδου και του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, ο οποίος ήταν Καθηγητής της κ. Ελευθεριάδου στο Τμήμα Ιατρικής. Στη συνάντηση συμμετείχε  και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Ζωή Γαβριηλίδου.
 
Το πρώτο ζήτημα που ανέδειξε ο Πρύτανης του ΔΠΘ ήταν η ίδρυση των νέων Τμημάτων στις πόλεις της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας,  σχέδιο το οποίο έχει μείνει στάσιμο από την κεντρική εξουσία. Αφού ο Πρύτανης ανέδειξε τη μεγάλη σημασία των νέων Τμημάτων, ζήτησε τη στήριξη της υποψήφιας Βουλευτού στην προώθηση του θέματος αυτού.
 
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν να συμβάλλουν ουσιαστικά τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημίου όσο και η κ. Ελευθεριάδου είναι η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία της Ροδόπης. Μέσω δράσεων των Τμημάτων της Κομοτηνής και με την ενεργή συμβολή των φοιτητών, θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αμοιβαία επικοινωνία και η προώθηση προγραμμάτων του ΔΠΘ στον ν. Ροδόπης.
 
Επίσης, η κ. Ελευθεριάδου ανέδειξε το ζήτημα της βιβλιοθήκης των αραβικών ιστορικών  χειρογράφων, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της διαχειριστικής επιτροπής της μουσουλμανικής περιουσίας, και πρότεινε στον Πρύτανη και την Αντιπρύτανη του Ιδρύματος μία από κοινού προσπάθεια αξιοποίησης αυτού του πολύ σημαντικού αρχειακού υλικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.