Η Ευρωπαικη Γιορτη Μουσικης αποκτα περιφερειακο χαρακτηρα

Χρήσιμα συμπεράσματα στην 1η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Βορείου Ελλάδας που έγινε στην Ξάνθη

Οι «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», ως διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) της Ξάνθης, πραγματοποίησαν την 1η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Βορείου Ελλάδας της ΕΓΜ στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι με συνδιοργανωτές  το  Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.
 
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η επετειακή 18η Διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα, καθώς και η έναρξη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων δικτύωσης στην Ελλάδα και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων τoυ European Live Music Association και του Network for the Internationalization of Music Producers in Europe και αυτοσκοπός η ενδυνάμωση της περιφερειακής διοργάνωσης της ΕΓΜ και η αξιοποίηση του τοπικού δικτύου τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς και η αναζήτηση τρόπων αξιοποίησης των τοπικών εκδηλώσεων για εθνική και διεθνή δικτύωση.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν διοργανωτές, παραγωγοί και δημιουργοί από Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Σέρρες, Σουφλί και Ξάνθη, καθώς και από την Αθήνα, το Βόλο, την Κόρινθο,  την Έδεσσα και την Θεσσαλονίκη.
 
Το «παρών» έδωσε και ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής ΑΜΚΕ MESO/Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής Ελληνικού Δικτύου ΕΓΜ Georges Perot ο οποίος «επιστρατεύοντας» την πολύχρονη εμπειρία του έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους διοργανωτές για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση των εκδηλώσεων στην εκάστοτε πόλη της βόρειας Ελλάδας.
 
Σε γραπτό τους μήνυμα οι διοργανωτές σημειώνουν πως «με την παρουσία τους μας τίμησαν και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Ξάνθης  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη , οι οποίοι και συμμετείχαν στις συζητήσεις ανταλλάσοντας ιδέες και προτάσεις με τους υπόλοιπους καλεσμένους.
 
Ευχαριστούμε  επίσης  την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη για την δωρεάν παραχώρηση του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι». 

Αλεξία Γκιρτζίκη «Είναι μια ευκαιρία αυτοί που έχουν το know how να το μεταλαμπαδεύσουν σε αυτούς που είναι “πρωτάρηδες”» 

Μιλώντας στον ΠτΘ η αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Αλεξία Γκιρτζίκη επεσήμανε για το περιεχόμενο της συνάντησης πως «είναι μια πολύ ευχάριστη συγκυρία και ευκαιρία που δίνεται συνάμα. Είναι μια ευκαιρία δικτύωσης των πολιτιστικών συλλόγων φορέων, οι οποίοι και τρέχουν και προτίθενται να τρέξουν τριήμερες, διήμερες ή μονοήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην ευρωπαϊκή μουσική. Είναι μια ευκαιρία αυτοί που έχουν το know how να το μεταλαμπαδεύσουν σε αυτούς που είναι “πρωτάρηδες”. Παράλληλα είναι μια ευκαιρία για τους “πρωτάρηδες” του θεσμού να δώσουν νέα στοιχεία και ιδέες στον θεσμό την ορμή την ενεργητικότητά τους.
 
Η δημοτική αρχή της Ξάνθης και συγκεκριμένα η αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε τυχεροί που στην πόλη μας έχουμε ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους και ανθρώπινο δυναμικό το οποίο εθελοντικά λαμβάνει και περατώνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».
 
Να σημειωθεί τέλος ότι στους  φιλοξενούμενους δόθηκε πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό ενημερωτικό υλικό για την Ξάνθη και την Περιφέρεια , υλικό από νέους καλλιτέχνες της Ξάνθης, καθώς και από ένα μπουκάλι κρασί προσφορά από το Κτήμα Σγουρίδη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.