Η ευαισθητοποιηση περνα και απο το στομαχι

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σύλλογο Άγιοι Θεόδωροι και το ΔΙΕΚ Κομοτηνής

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη νοητική αναπηρίαπραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Κομοτηνής στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
 
Στην εκδήλωση, που έγινε στο πλαίσιο των Ελευθερίων, τα παιδιά του Συλλόγου ετοίμασαν γλυκά και αλμυρά κεράσματα για όλους μαζί με τους μαθητευόμενους, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών Chef του Δ.ΙΕΚ.
 
Το Δημόσιο ΙΕΚ συμμετείχε σε αυτή την εκδήλωση με μεγάλη χαρά, σημείωσε η Διευθύντρια του ΙΕΚ κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, επισημαίνοντας πως δείχνουν με αυτό τον τρόπο το ευαίσθητο πρόσωπο της όλης ενέργειας των καταρτιζομένων.
 

Άλλωστε με δική τους πρωτοβουλία ήρθαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να κάνουν αυτή την εκδήλωση και να συμπαρασταθούν στο σύλλογο και τα παιδιά, σε μια αξιέπαινη προσπάθεια, έχοντας κάνει και την προεργασία ώστε να κάνουν την δημιουργία των γλυκών ευκολότερη.
 
Από την πλευρά της η κ. Εύη Διχάνη, κοινωνική λειτουργός στο Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» τόνισε πως και η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Στηρίζω του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βοηθώντας την κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων τους, αλλά και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
 
Για αυτό και ζήτησαν από τα ΔΙΕΚ να διοργανώσουν από κοινού αυτή την εκδήλωση, και με χαρά είδαν ότι ανταποκρίθηκε. Άλλωστε οι ωφελούμενοι του Συλλόγου ενθουσιάζονται και τους αρέσει πάρα πολύ να ασχολούνται με την μαγειρική, και αυτό θεωρεί πως βοηθά στην επιτυχία τέτοιων εκδηλώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.