Η Εθνικη Συμφωνικη Ορχηστρα της ΕΡΤ στην κεντρικη συναυλια του 6ου Φεστιβαλ Κιθαρας Θρακης

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός επιστρέφει 2-6 Μαΐου στην Κομοτηνή

Με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, αλλά και κορυφαίων διεθνούς φήμης κιθαριστών θα διεξαχθεί φέτος 2-5 Μαΐου το  6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, η 58η Διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από το 2013 που ιδρύθηκε.
 
Η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού – Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Κομοτηνής διοργανώνει το 6ο κατά σειρά Φεστιβάλ Κιθάρας, που αποτελεί πλέον ένα βαλκανικό πολιτιστικό θεσμό με διεθνή κιθαριστική καταξίωση.
 
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κομοτηναίος συνθέτης – κιθαριστής και παιδαγωγός Δημήτρης Σβυντρίδης.
 
Στην κύρια συναυλία του Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, θα συμπράξουν ως σολίστ ο Στέλιος Γκόλγκαρης με τον Δημήτρη Σβυντρίδη, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο σε Θέματα του Astor Piazzolla του Αλέξανδρου Χαλάψη, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή. 
 
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης – Thrace Guitar Festival έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρις στο ψηφιακό CD που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστή την Θράκη διεθνώς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.