Η Εθνικη Συμφωνικη Ορχηστρα της ΕΡΤ κερδισε το χειροκροτημα του κοινου της Κομοτηνης

Ασφυκτικά γεμάτο το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Με τη μεγάλη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, συνεχίστηκε το βράδυ της Παρασκευής το 6ο Διεθνές Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών στο πλαίσιο των φετινών «Ελευθερίων Κομοτηνής 2019».
 
Το κοινό της Κομοτηνής αλλά και των γύρω περιοχών απέδειξε με την μαζική παρουσία στο Μέγαρο Μουσικής πως «διψά» για αντίστοιχες διοργανώσεις, μένοντας μαγεμένο από τους ήχους της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Θεσσαλονικιού μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαία έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών και συγκεκριμένα έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Astor Piazzolla, Emmanuel Chambrier, Edvard Grieg και Jacgues Offenbach.
 

Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου δέχθηκαν και οι δύο καταξιωμένοι κιθαριστές Στέλιος Γκόλγκαρης και Δημήτρης Σβυντρίδης. Οι δύο κιθαριστές έπαιξαν τα κομμάτια Verano porteno, Lo que Verda και Lieber Tango, κερδίζοντας το χειροκρότημα του Μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή αλλά φυσικά και  του κοινού που κατέκλυσε το Μέγαρο.
 
Στο τέλος της βραδιάς η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, κ. Νατάσα Λιβεριάδου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα και την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Ζωή Κοσμίδου βράβευσαν τους δύο σολίστες, τους Στέλιο Γκόλγκαρη, Δημήτρη Σβυντρίδη, τον διευθυντή της Ορχήστρας, Παναγιώτη Διαμαντή και τον διευθυντή των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Μιχάλη Δημητρακάκο .
 
Το  Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα διεθνή πολιτιστικό θεσμό με ευρεία απήχηση και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται προσελκύοντας το ενδιαφέρον περισσότερου κόσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.