Η επομενη μερα της ΝΟΔΕ Ροδοπης στα χερια του Γιαννη Βεζυργιαννιδη

«Θα επιδιώξω να εγγυηθώ την ενότητα και τις ομαλές διαδικασίες ως την ανάδειξη των νέων μελών της ΝΟΔΕ»-«Ο κόσμος ζητάει ανανέωση και αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας και για τη ΝΟΔΕ Ροδόπης και για το κόμμα συνολικά»

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία συνοδεύτηκε στο νομό Ροδόπης από τη δήλωση παραίτησης του επί διετία προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ, κ. Ντίνου Μορφακίδη. Παρά τη χρονική σύμπτωση των ανωτέρω εξελίξεων, η παραίτηση του κ. Μορφακίδη δεν πρέπει να συνδέεται με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και με την ανάληψη των ηνίων του κόμματος από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Και τούτο, διότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης είχε δηλώσει κατά το παρελθόν την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το αξίωμα, αλλά συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ένεκα των αλλεπάλληλων εθνικών και εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων, που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες.
 
Το κενό, που άφησε πίσω του ο κ. Μορφακίδης, κάνοντας πράξη το απόγευμα της Δευτέρας την απόφασή του να αποχωρήσει, θα κληθεί πλέον να καλύψει ο μηχανικός, κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ως πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοτικής τοπικής οργάνωσης του κόμματος στο νομό Ροδόπης. Ο κ. Βεζυργιαννίδης θα παραμείνει στο «τιμόνι» της τοπικής ΝΟΔΕ μέχρι την εκλογή των νέων μελών της οργάνωσης, δηλαδή για αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου πως ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει προαναγγείλει την άμεση διενέργεια έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.
 
Μπορεί λοιπόν η παραμονή του κ. Βεζυργιαννίδη στη συγκεκριμένη θέση να έχει έναν προσωρινό χαρακτήρα, όμως στο επίμαχο χρονικό διάστημα θα κληθεί να διαχειριστεί ένα καινούργιο τοπικά σκηνικό και τις ιδιαίτερες ισορροπίες, που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά από τον παρατεταμένο εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα.

«Παρόλο που κράτησε αρκετά η προεκλογική περίοδος, δεν είχαμε σε τοπικό επίπεδο ιδιαίτερες διαμάχες και εντάσεις»

Ο ίδιος, μιλώντας στον «ΠτΘ», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προσπάθεια, που προτίθεται να καταβάλλει, ώστε να διατηρήσει ενωτικό το κλίμα στους κόλπους της τοπικής ΝΟΔΕ.  «Αυτό που θα επιδιώξω σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, που θα αναπληρώνω τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης», σημείωσε, «είναι να εγγυηθώ την ενότητα και τις ομαλές διαδικασίες, έτσι ώστε να φτάσουμε στην ανάδειξη των καινούργιων μελών της ΝΟΔΕ». «Παρόλο που κράτησε αρκετά η προεκλογική περίοδος», επισήμανε, «θεωρώ ότι ο κάθε ένας υποστήριζε αυτόν που τον εξέφραζε για αρχηγό του κόμματος και δεν είχαμε σε τοπικό επίπεδο ιδιαίτερες διαμάχες και εντάσεις». «Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά τελείωσαν την Κυριακή το βράδυ», συνέχισε, «και, έχοντας πλέον καινούργιο αρχηγό, όλοι μαζί ενωμένοι θα τον στηρίξουμε. Γιατί, μην ξεχνάμε, αντίπαλός μας δεν είναι κανένας άλλος, παρά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ως ΝΟΔΕ θα κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και την επόμενη μέρα θα βγουν νέα πρόσωπα, τα οποία θα οδηγήσουν το κόμμα μπροστά»

Ο κ. Βεζυργιαννίδης έκανε ειδική μνεία στη συμμετοχή των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας στις δύο εκλογικές διαδικασίες, που προηγήθηκαν, και διαπίστωσε πως το αίτημά τους ήταν αυτό της ανανέωσης σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο. «Η συμμετοχή ήταν παραπάνω από την αναμενόμενη, τόσο κατά την πρώτη Κυριακή, όσο και στην επαναληπτική αναμέτρηση», παρατήρησε. «Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος ζητάει ανανέωση», επισήμανε, «και αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας και για τη ΝΟΔΕ Ροδόπης και για το κόμμα συνολικά». «Εμείς ως ΝΟΔΕ θεωρώ ότι θα κάνουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν», συμπλήρωσε, «και την επόμενη μέρα θα βγουν νέα πρόσωπα, τα οποία θα οδηγήσουν το κόμμα μπροστά».

Θα διεκδικήσει την παραμονή του στο «τιμόνι» της ΝΟΔΕ ο Γ. Βεζυργιαννίδης;

Στο ερώτημα για το κατά πόσον προτίθεται να διεκδικήσει την παραμονή του στο «τιμόνι» της ΝΟΔΕ Ροδόπης και μετά από την πάροδο της μεταβατικής του θητείας, ο κ. Βεζυργιαννίδης αποκρίθηκε πως στην παρούσα χρονική περίοδο δεν τον έχει απασχολήσει η συγκεκριμένη προοπτική, δεν απέκλεισε εντούτοις ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι «όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, η οποία θα είναι και σύντομα, θα πάρω τις αποφάσεις μου». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.