Η επικαιροτητα μεσα απο τα ματια της τριτης ηλικιας

Κοπή πίτας για το 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Ενωμένα σαν οικογένεια έκοψαν τη βασιλόπιτά τους εχθές, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής.  Με αφορμή το νέο έτος σχολίασαν μέσα από τα δικά τους μάτια την επικαιρότητα και την οικονομία της χώρας και δεν παρέλειψαν να μιλήσουν – με πολύ χιούμορ – για το πώς βλέπουν το μέλλον της νέας γενιάς…
 
Η χρονιά άλλαξε, η κατάσταση της χώρας, όμως, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, καθόλου και ούτε πρόκειται. Αυτό που τους στενοχωρεί περισσότερο, συνέχισαν, είναι οι μειώσεις και οι περικοπές στις συντάξεις και τα επικουρικά, αλλά, κυρίως, η έλλειψη ευκαιριών και θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά. Βλέπουν, όπως εξήγησαν, να χάνουν τα δεδουλευμένα μίας ολόκληρης ζωής και νοιώθουν αδικημένοι. «Κανείς δεν μας τα χάρισε», υπογράμμισαν, «τα έχουμε πληρώσει με πολύ σκληρή δουλειά».
 
Σπεύδοντας να αντιτάξουν την κακή οικονομική κατάσταση με την τάση του Έλληνα για «καλοπέραση», σχολίασαν σκωπτικά, «στις ταβέρνες δεν βρίσκεις θέσεις να καθίσεις, αλλά έξω βρέχει φτώχια». 

Αβέβαιο το μέλλον της νέας γενιάς 

«Η γενιά μας απαρτίζεται από αγράμματους ανθρώπους που, όμως, δούλεψαν σκληρά με τα ίδια τους τα χέρια. Με τον κόπο μας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», δήλωσαν με θέρμη μιλώντας για το μέλλον της νέας γενιάς, «τα νέα άτομα διαθέτουν μόρφωση, αρνούνται, όμως, να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, που είναι η πιο βασική πηγή πλούτου για τη χώρα μας».
 

Οι απέραντες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής μας, υπογράμμισαν τα μέλη του ΚΑΠΗ, αλλά και τα χρήματα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αγροτική ανάπτυξη παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Οι νέοι άνθρωποι, συνέχισαν, έχουν στραφεί σε πιο πνευματικές ασχολίες. «Πολλοί νέοι δεν γνωρίζουν καν από τι φτιάχνεται το ψωμί», είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι, γελώντας. 

Προστασία παρέχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου 

Ευχαριστημένα δήλωσαν τα μέλη από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής. Στα ΚΑΠΗ, συνέχισαν, περνούν την ώρα τους ευχάριστα μέσω της συμμετοχής σε κοινές δράσεις, εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και επιμορφώσεις.
 
Είναι για αυτούς, όπως είπαν αυτολεξεί , «ψυχοθεραπεία και προστασία», μία διέξοδος και ένας τρόπος να βγουν από το σπίτι και να παραμένουν κοινωνικά ενεργοί. Παραμένουν, με τον τρόπο αυτό, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, ενώ λαμβάνουν φροντίδα και στήριξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.