«Η επανεκλογη Γιαννακιδη -Ζαμπουνιδη ειναι βεβαιη»
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και νυν βουλευτής Έβρου Απόστολος Φωτιάδης σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς και για την κακή διαχείριση των προβλημάτων του κόσμου. Ο κ. Φωτιάδης μιλώντας στο ράδιο «Παρατηρητής» αναφέρθηκε στις υποψηφιότητες των Άρη Γιαννακίδη και Νίκου Ζαμπουνίδη, για τα τελευτά γκάλοπ που είδαν το “φως” της δημοσιότητας και φέρνουν την ΝΔ να προηγείται, για την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΠΑΣΟΚ γεγονός που φαίνεται από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και για τα έργα του φυσικού αερίου και του πετρελαιαγωγού στην Αλεξανδρούπολη.
ΠτΘ: Πώς κρίνετε τις υποψηφιότητες για τον νομό Ροδόπης και Έβρου;
Α.Φ.: Έχω την εντύπωση σε επίπεδο νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ότι η εκλογή του συνδυασμού Ζαμπουνίδη- Γιαννακίδη – Μηνόπουλου είναι βέβαιη. Πριν ακόμα από τις εκλογές το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό και κανένας απολύτως δεν πιστεύει το διαφορετικό, ακόμα και αν δεν ψηφίσει τον συνδυασμό. Πρόκειται για ένα δίδυμο νομαρχών Γιαννακίδη –Ζαμπουνίδη που είναι απόλυτα πετυχημένο. Ταυτόχρονα προστέθηκε και ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο κ. Μινόπουλος που αποτελεί ό,τι καλύτερο, είναι πρόεδρος της ιατρικής σχολής, με μεγάλη κοινωνική, πολιτιστική δράση και πιστεύω ότι η νέα τετραετία θα είναι ίδια και ακόμα καλύτερη.
ΠτΘ: Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που δείχνει μ’ αυτόν τον τρόπο τη στήριξή του στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;
Α.Φ.: Σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ΝΔ απογοήτευσε και τον πλέον πιστό και φανατικό ψηφοφόρο της. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει πεισθεί ότι έχει εξαπατηθεί απόλυτα. Ό,τι υποσχέθηκε ήταν απάτες και ξαφνικά έρχεται προεκλογικά να δώσει κάποια ψίχουλα τα οποία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που εισέπραξε από τις «τσέπες» των απλών πολιτών. Η αγροτική οικονομία της περιφέρειας έχει καταρρεύσει απόλυτα, τα εισοδήματα έχουν καταβαραθρωθεί, η αγορά στενάζει.
ΠτΘ: Παρ’ όλα τα προβλήματα που μας αναφέρατε και που είναι γνωστά στους περισσότερους οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ. Πώς το εξηγείτε αυτό;
Α.Φ.: Θα πρέπει να αποδέχεται κανείς τις δημοσκοπήσεις σαν μία καταγραφή της τάσης του εκλογικού σώματος σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Από την άλλη θα πρέπει να ξέρουμε ότι άλλο η δημοσκόπηση και άλλο η κάλπη. Όταν θα φτάσει η ώρα της κάλπης εκεί ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα πει «ανανεώστε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για άλλα τέσσερα χρόνια». Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο; Μήπως για να πάρει αυτά που δεν πρόλαβε από τις τσέπες των πολιτών; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει τίποτα, εκτός από τους 10 χιλιάδες προνομιούχους τραπεζίτες και βιομηχάνους οι οποίοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί πήραν τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια. Παρά το ότι προηγείται έστω και ελάχιστα η ΝΔ, η ώρα της κάλπης είναι η ώρα της ευθύνης, αλλά και η ώρα της αλήθειας για αυτή.
ΠτΘ: Διαφθορά και διαπλοκή. Στην προεκλογική της καμπάνια η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ γι’ αυτά τα ζητήματα. Βλέπουμε τώρα η ίδια η κυβέρνηση να κατηγορείται για τα ίδια…
Α.Φ.: Ποτέ κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν οδηγήθηκε στις φυλακές με χειροπέδες. Η Ν.Δ. κατηγορεί ακόμα και σήμερα το ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα που ποτέ δεν απέδειξε, όλα ήταν σκευωρίες. Σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης κατά της διαφθοράς και ανέτρεψε τον «Μπαϊραχτάρη» σε Αγία Λαύρα εναντίον της διαφθοράς. Στο παραδικαστικό κύκλωμα εντελώς τυχαία όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι στελέχη της ΝΔ, στο παραθρησκευτικό, εντελώς τυχαία είναι στελέχη προσκείμενα στην ΝΔ, τα τελευταία φαινόμενα με τους «κουμπάρους και παρακουμπάρους και τις κουμπάρες» όλοι κατά τύχη είναι στελέχη της ΝΔ. Και για όλα αυτά για τη ΝΔ και τον κ. Καραμανλή φταίει το ΠΑΣΟΚ. Κράτησε ανοιχτή τη Βουλή όλο το καλοκαίρι προκειμένου να στείλει πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στη φυλακή και εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ δεν βρήκε ούτε καν ενδείξεις και στοιχεία. Η ΝΔ έχει σκάψει έναν λάκκο και έχει μπει μέσα και δεν μπορεί να απεμπλακεί απ’ όλο αυτό. Ο ισχυρισμός ότι εμείς αποκαλύπτουμε είναι ένας ισχυρισμός που δεν έχει καμία απολύτως βάση γιατί από τις 60 περιπτώσεις καμία δεν απεκάλυψε η ΝΔ, όλα έγιναν μέσα από τα ΜΜΕ.
ΠτΘ: Να αναφερθούμε κ. Φωτιάδη στα αναπτυξιακά έργα του αγωγού φυσικού αερίου αλλά και του πετρελαιαγωγού. ..
Α.Φ.: Είναι δύο πολύ μεγάλα έργα, έργα τα οποία ανατρέπουν οικονομικά δεδομένα της περιοχής. Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης είναι ένα έργο πνοής για το σύνολο της Ελλάδας, η πολιτική συμφωνία ήταν να υπογραφεί τον Απρίλιο του 2004 μεταξύ του κ. Πούτιν και του κ. Σημίτη μεσολάβησαν όμως οι εκλογές και αναβλήθηκε αυτή η υπογραφή. Το θέμα του αγωγού περνάει από μία διαδικασία «σκοτσέζικου ντους», το παρακολουθώ το όλο θέμα από το 1994. Πολλές φορές χαρήκαμε γιατί είχε καλή εξέλιξη ο αγωγός και άλλες τόσες φορές απογοητευτήκαμε γιατί η διαδικασία αυτή σταματούσε. Για εμένα αυτή η πολιτική συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ένα έργο το οποίο είναι κόντρα στα ευρύτερα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ. Για εμένα το έργο θα είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει την ώρα που το πρώτο μέτρο του αγωγού θα ξεκινήσει. Δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε αλλά ας «κρατήσουμε μικρό καλάθι». Εύχομαι να προχωρήσει η σύσταση της εταιρίας και τα ωφελήματα να είναι σημαντικά για την περιοχή μας.
Νίκος Αρβανιτίδης
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
