Η ενημερωση το παν για τους Φαρμακοποιους της Ροδοπης

Η πολυετής προσέγγιση ΦΣΡ και Φαρμακοποιών του Κόσμου επισφραγίστηκε με τη βράβευση της οργάνωσης για την προσφορά της

Σημαντική ήταν η προσέλευση φαρμακοποιών από τη Ροδόπη αλλά και όλες τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ στην επιστημονική ημερίδα «Διά βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών» που διοργάνωσαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης υπό την αιγίδα του τμήματος φαρμακευτικής του ΑΠΘ και τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης την Κυριακή 23 Απριλίου.
 
«Ο σύλλογος μας θεωρεί υποχρέωσή του να οργανώνει επιστημονικές ημερίδες για την επιμόρφωση των μελών του», σημείωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, σημειώνοντας πως η επιμόρφωση είναι μια επιτακτική ανάγκη, μιας και η επιστήμη τους είναι σε συνεχή ροή με καινούριες μεθόδους και θεραπείες να προκύπτουν κάθε μέρα και μήνα, για αυτό και αποτελεί υποχρέωσή τους προς τον ασθενή να είναι πλήρως καταρτισμένοι για να του παράσχουν την καλύτερη αποτελεσματικότερη και ασφαλή θεραπεία.
 

Σημείωσε δε πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να οργανώνει τέτοιες ημερίδες, ώστε να επιμορφωθούν περεταίρω τα μέλη του, μιας και «δεν είμαστε μάγοι για να τα ξέρουμε όλα».
 
Παρόλα αυτά επισήμανε και την ανάγκη οι Φαρμακοποιοί να αναζητούν την γνώση παντού, με τις ημερίδες αυτές να αποτελούν το έναυσμα για να ενδιαφερθεί κανείς να μάθει, και τις παρουσιάσεις να αποτελούν το ερέθισμα ώστε να εκπαιδευτούν επάνω στα θέματα τα οποία παρακολούθησαν.


 
Άλλωστε υπάρχει και οδηγία από την ΕΕ, που ορίζει τη μοριοδότηση των Φαρμακοποιών μέσω της επιμόρφωσης, ώστε να μπορέσουν μετά το 2020 να κρατούν την άδεια άσκησης επαγγέλματος.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της επιμορφωτικής ημερίδας βραβεύτηκαν 4 Σύλλογοι για την προσφορά τους, η Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Ροδόπης , ο Σύλλογος Διαβητικών Ροδόπης ''Γλυκός Κόσμος''  και ο Σύλλογος Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης  Ροδόπης ” Άγιοι Θεόδωροι “, καθώς και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου».
 
 

Δραστηριοποιούνται και στην περιοχή μας οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου

 
Για τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, το βραβείο παρέλαβε η κ. Δώρα Μανωλάκου, αντιπρόεδρος της οργάνωσης, που εδώ και 20 χρόνια προάγει την εθελοντική εργασία και τις ανθρωπιστικές ενέργειες μιας συνεχώς αυξανόμενης ομάδας φαρμακοποιών.
 
Η κ. Μανωλάκου έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Τσαπέκου, γιατί, σύμφωνα με την κ. Μανωλάκου επιθυμεί να δημιουργήσει ένα παράρτημα των Φαρμακοποιών του Κόσμου καλύπτοντας τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να βοηθηθεί ο τοπικός πληθυσμός, που πλέον λόγο της κρίσης έχει πολλά προβλήματα.
 

Αυτό θα γίνει, σημείωσε, είτε με ιδέες από την πλευρά των Φαρμακοποιών του Κόσμου είτε με προτάσεις του ίδιου του Συλλόγου, ώστε να δώσουν βοήθεια στην συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, αρχής γενομένης με ένα πρόγραμμα που τρέχει εδώ και αρκετό διάστημα, με τη συγκέντρωση φαρμάκων, ληγμένων και μη. «Να ευαισθητοποιήσουν πρώτα τους Φαρμακοποιούς των περιοχών ώστε να συγκεντρώνουν φάρμακα, με τα μη ληγμένα να προωθούνται σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, και τα ληγμένα να πηγαίνουν σε σωστή πορεία ώστε να μην μολύνεται το περιβάλλον» σημείωσε, τονίζοντας πως ο κ. Τσαπέκος βρίσκεται κοντά στην οργάνωση εδώ και πολλά χρόνια, θέλοντας πέρα από την επιστημονική ανάπτυξη τα μέλη του Συλλόγου να κάνουν εθελοντισμό και ανθρωπιστικές δράσεις.
 
«Μακάρι όλοι οι συνάδερφοι να έκαναν αυτό το έργο» ανέφερε, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα έχουν στρέψει μεγάλο κομμάτι της προσφοράς τους στην Ελλάδα.
 

Προηγουμένως είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στις χώρες της Αφρικής, όμως οι ανάγκες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά, για αυτό και πλέον δίνουν πολλή βοήθεια σε ιδρύματα, σε ορφανοτροφεία, γηροκομεία και φυλακές. Η βοήθεια αυτή παίρνει τόσο τη μορφή φαρμάκων, όσο και τη μορφή επιμορφωτικών ημερίδων, αλλά και την ευαισθητοποίηση συναδέρφων τους φαρμακοποιών στην προσφορά στον πλησίον τους. «Για αυτό ήρθαμε όλοι μαζί επάνω, για να δώσουμε μια βοήθεια στον Αλέξανδρο Τσαπέκο, ώστε να βοηθηθεί ο συνάνθρωπός μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.