Η ELSA Komotini οικοδεσποτης του «Winter School on Refuge and Migration Law»

Από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια η ELSA Komotini διοργανώνει μια από τις σημαντικότερες ακαδημαϊκές δράσεις του οργανισμού. Ο λόγος για το χειμερινό νομικό σχολείο, (Winter ELSA Law School) που πρόκειται να λάβει χώρα στην Κομοτηνή με τη δυναμική στήριξη του Πανεπιστημίου από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου. Οι εργασίες του Σχολείου, που θα επικεντρωθούν στο προσφυγικό και μεταναστευτικό δίκαιο, θα είναι στην αγγλική γλώσσα, καθώς αναμένεται να τις παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 φοιτητές, ασκούμενοι και νέοι νομικοί από όλο τον κόσμο.
 
Το νομικό σχολειό συνδιοργανώνεται με το εργαστήριο μελέτης διεθνών σπουδών και διεθνών σχέσεων της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.
 
Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακαδημαϊκή ποιότητα και η επιστημονική επάρκεια του συνεδρίου έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο επιστημονικούς συνεργάτες όσο και στους υποστηρικτές, υπό την αιγίδα των οποίων, λαμβάνει χωρά η δράση. Συγκεκριμένα η δράση βρίσκεται υπό την αιγίδα /υποστήριξη: του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος), του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.