Η Ελληνικη Αντικαρκινικη Εταιρεια Ροδοπης καλειται σε δυσκολους καιρους να στηριξει οικονομικα και ηθικα οσους την εχουν αναγκη

Συναυλία στήριξης του έργου της με τις Ναταλία Λαμπαδάκη και Λένα Τζαμπάζη - Εύη Σακελλάρη-Μάινα «Είμαστε ένα παράρτημα που αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια και δεν μπορώ να κρύψω πως η περίοδος αυτή που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες»

Μια βραδιά που δεν θα μοιάζει με καμιά άλλη, γεμάτη  νότες ελληνικής μουσικής, μας επιφυλάσσουν η κ. Ναταλία Λαμπαδάκη και η κ. Λένα Τζαμπάζη που ενώνουν τις φωνές τους για καλό σκοπό.
 
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης, η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, και η Λέσχη Κομοτηναίων διοργανώνουν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, ώρα 9.30 μ.μ., συναυλία ελληνικής μουσικής στον αύλειο Χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. Σε αυτήν την συναυλία με αγαπημένα κομμάτια που όλοι έχουμε τραγουδήσει πρωταγωνιστές θα είναι σίγουρα η κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά, αφού η είσοδος θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά για την ενίσχυση του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
 
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ανάγκες των πάσχοντων συνανθρώπων μας είναι μεγάλες. Για το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που μετρά 20 χρόνια συνεχούς προσφοράς και τη συναυλία για την στήριξή του έργου του μίλησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του «Ράδιο Παρατηρητής» η γραμματέας ΕΑΕ, κ. Εύη Σακελλάρη-Μάινα. 

Εύη Σακελλάρη-Μάινα «Στοχεύουμε και στην έγκαιρη διάγνωση για να αποφύγουμε να διαγνωστεί ο καρκίνος σε ένα στάδιο που τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την θεραπεία του» 

Η συναυλία ελληνικής μουσικής θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δύο νεαρών καλλιτεχνών που θα ενώσουν τις φωνές τους με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των σκοπών του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
 
«Είναι μεγάλη μας χαρά, καθώς η ανάγκη να αυξήσουμε τα έσοδά μας είναι αυξημένη», τόνισε με έμφαση η κ. Σακελλάρη-Μάινα ενημερώνοντας εν συνεχεία για το έργο και τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου. 
 
«Τα γραφεία μας λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια, επιτελώντας τον βασικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από το να μπορέσουμε να βοηθούμε τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους από τις θεραπείες μέχρι και τις μετακινήσεις τους στα νοσοκομεία».
 
Η Αντικαρκινική Εταιρεία της περιοχής μας, λοιπόν, καλείται σε δύσκολους καιρούς να στηρίξει οικονομικά και ηθικά όσους την έχουν ανάγκη, με παρεμβάσεις σε δομές υγείας και έγκυρη ενημέρωση. «Στοχεύουμε και στην έγκαιρη διάγνωση για να αποφύγουμε να διαγνωστεί ο καρκίνος σε ένα στάδιο που τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την θεραπεία του», είπε η ίδια σχετικά για να περάσει στην καταγραφή των υφιστάμενων αναγκών του τοπικού τμήματος, που έχει πια εδραιώσει την δράση του μέσα από δυσκολίες και εμπόδια. 

«Δεν μπορώ να κρύψω πως η περίοδος αυτή που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες» 

«Είμαστε ένα παράρτημα που αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια και δεν μπορώ να κρύψω πως η περίοδος αυτή που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες», εκμυστηρεύθηκε  θέλοντας να τονίσει την ανάγκη στήριξης των πασχόντων συνανθρώπων μας. «Ο κόσμος δεν έχει την ευχέρεια να κάνει μεγάλες δωρεές, δυσκολεύεται ακόμα και να προσφέρει το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ που έχει ορισθεί ως ετήσια συνδρομή». 

«Προσπαθούμε να έρθει κοντά μας όσον το δυνατόν περισσότερος κόσμος γιατί αν χτυπήσει την πόρτα μας έγκαιρα θα ενημερωθεί σωστά» 

Ο σύλλογος χρηματοδοτείται κατά βάση μέσα από τις χορηγίες και τις δωρεές μελών και φίλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Σε σύγκριση με το παρελθόν, όμως, η κατάσταση όλο και επιδεινώνεται με πολλούς συλλόγους να μην κατορθώνουν να προσφέρουν την ίδια στήριξη με παλιά.
 
«Υπάρχει μία ετήσια συνδρομή για τα μέλη του συλλόγου, ενώ δίνεται και η δυνατότητα δωρεάς και χορηγίας. Με αυτά τα πενιχρά έσοδα προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας. Προσπαθούμε να έρθει κοντά μας όσον το δυνατόν περισσότερος κόσμος γιατί αν χτυπήσει την πόρτα μας έγκαιρα θα ενημερωθεί σωστά κι εμείς θα φροντίσουμε να απευθυνθεί στις αρμόδιες δομές για να βοηθηθεί» εξήγησε η κ. Σακελλάρη. 

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα ορεινά χωριά 

Η έγκυρη διάγνωση και πρόληψη είναι κεντρικοί στόχοι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία, γι’ αυτό και ένα πολύ μεγάλο μέρος των δράσεών της σχετίζεται με την ενημέρωση του κοινού ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Το Τμήμα Ροδόπης φροντίζει να ευαισθητοποιεί τους κατοίκους ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα ορεινά χωριά της Ροδόπης που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση, ώστε να προσφέρει έγκαιρη πληροφόρηση και «να αποφύγουμε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η γραμματέας ΕΑΕ .
 
Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να καλέσει τον κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει με τα γραφεία του Τμήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για οποιαδήποτε πληροφορία ή δωρεά, τονίζοντας πως «μικρότερη ή μεγαλύτερη η κάθε συνεισφορά έχει σημασία».
 
Για τις χορηγίες σας μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αγγελική Καρχαδάκη, Ταμία Ε.Α.Ε. Παραρτήματος Ροδόπης – 6944892212 και στην κ. Εύη Σακελλάρη – Μάινα, Γραμματέα Ε.Α.Ε. Παραρτήματος Ροδόπης – 6939348386.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.